Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Enkla raktips och rakråd

Här får du några enkla raktips

Ibland kanske man av olika anledningar vill raka av sig sitt skägg och därför har vi här samlat ihop lite enkla men värdefulla tips om vad man kan tänka på. Det bästa är att passa på att raka sig efter att man har duschat. Då är både ditt skägg och din hud väl förberett av det varma vattnet.

Rakningen kommer att gå så mycket smidigare och du slipper irriterad hud, som man annars lätt får när man ska skynda sig. Och även om man kanske inte helt kommer undan de så kallade skäggfinnarna, så minskar dessa avsevärt om du förbereder din hud först.

Raktips

Bra rakkräm och rakgel

Använd en bra rakkräm eller rakgel. Den hjälper rakbladet att komma riktigt nära och glider lätt över huden. Har du väldigt känslig hud kan du använda en rakolja, som du stryker på innan rakkrämen eller rakgelen.

En annan viktig del av rakningen är såklart rakhyveln med dess rakblad. Rakbladet måste vara vasst. Känner du minsta motstånd och ser att det blir sämre resultat är det dags att byta rakblad omgående. Vassa och rena rakblad är så viktigt.

Vassa rakblad när du skall raka dig

Kom ihåg att det är lättare att skära sig och göra sig illa på ett dåligt rakblad, än vad det är på ett skarpt och vasst. Ta det lugnt när du ska raka dig. För din rakhyvel medhårs över ansiktet. Ta långa och jämna tag. Skölj av rakhyveln ofta under rakningen. Skölj till sist av ansiktet i kallt vatten. Detta gör så att porerna dras ihop och stängs.

När du är klar med din rakning ska du badda med en bra after shave. Den vårdar och lugnar din ömtåliga hud, och är dessutom antiinflammatorisk. Lägg gärna några kronor extra och få en produkt med hög och bra kvalitet. Se till att den inte innehåller alkohol, som torkar ut huden.

Ta hand om dina rakhyvlar, rakblad och andra produkter. Gör rent dem från tvålrester och skäggstrån. Låt dem ligga och lufttorka. Gör du detta håller de längre. Detta var några enkla tips för dig som har bestämt dig för att göra ett uppehåll i
din skäggodling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *