Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Läsarfråga om skäggolja, skäggvård och skäggkammar

Skaggvard for man

Svar på läsarfrågor om skägg

Vi får in en del läsarfrågor här på sajten om allt som rör skägg. Det är riktigt kul att se att folk engagerar sig både i sitt skägg men även i vår relativt nya sajt i ämnet. Tack för det! Vi skall här nedan presentera en läsarfråga och svaret som vi skickade till Fredric per mail. Jag publicerar det här för jag tror att många män där ute undrar lite samma saker som Fredric. Vi utelämnar hans efternamn, så han får vara lite anonym.

Skaggvard for man

Läsarfråga om skäggprodukter och skäggvård

Hej jag undrar över några saker jag har långt skägg och har kraftig skäggväxt och jag får som finnar eller småsår i skägget vad kan jag göra åt det då?? Sen undrar jag vilken slags skäggoljor ska man köra med då??

Sen undrar jag vilken form av skäggkam ska man använda då? Är nybörjare med långt skägg så jag undrar sen undrar jag finns det bra och dåliga oljor och finns det bra och dåliga skäggkammar sen undrar jag hur ska jag tvätta mitt skägg med då? Bara undrar räcker det med vatten eller?

Sen undrar jag är det bättre att raka sig med rakhyvel än med en skäggtrimmer? Vore bra om jag kunde få lite hjälp av dom som vet vi hörs MVH Fredric

Svar på läsarfrågan

Hej Fredric!

När det gäller skäggfinnar så hittar du bra information i det här inlägget. Vilken skäggolja du ska välja är inte helt enkelt att säga. De allra flesta skäggoljorna är av bra kvalitet så det blir snarare vad man föredrar att ha för doft i sitt skägg. En del skäggoljor har lite kraftigare doft och andra lite mer diskret doft.

Vad det gäller skäggkammar skulle jag vilja säga att det beror lite på vilken typ av skägg du har. Har du ett tjockt och grovt skägg skulle jag rekommendera en kan med grövre pinnar som också är lite glesare mellan pinnarna. Har du ett finare skägg kan du använda en kam med tunnare och tätare pinnar.

När det gäller tvätt av skägg så blir både skägget och huden smutsigt under dagen. Precis som med ditt övriga hår så behöver man tvätta det för att det inte ska börja lukta eller klia. Håll skägget fräscht genom att rengöra det med en mild ansiktstvätt och/eller ett skäggschampo. När ett skägg kliar är det huden under som behöver omvårdnad.

Ett skäggschampo är speciellt framtaget för att ge både skäggstråna och skäggbottens hud bra rengöring.

Efter att du har tvättat skägget är det bra att massera in några droppar skäggolja, då slipper skägget bli torrt och fnasigt.

En skäggtrimmer är bra att ha när man ska trimma sitt skägg, men mindre lämplig att raka sig med. Det är bättre att använda en bra rakhyvel där man ska vara renrakad. En skäggtrimmer rakar inte lika rent som en rakhyvel. Om du vill raka dig på hederligt gammalt maner så ska du använda rakkniv, dock kräver det en hel del träning för att kunna raka sig på ett bra sätt med en rakkniv.

Jag hoppas detta ger dig svar på dina frågor och jag önskar dig lycka till med ditt skägg. / Stefan Johansson

Som sagt. Det är riktigt roligt när folk engagerar sig i sitt skägg och sin egen skäggvård. Även riktigt kul att se att folk engagerar sig i vår sajt om detta eminenta ämne. Via länken kommer du till vårt kontaktformulär.

Tack på förhand!

Ett svar på “Läsarfråga om skäggolja, skäggvård och skäggkammar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *