Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Nytrimmat skägg efter 10 veckors odling

nytrimmat skägg 10 veckor

Med det här inlägget blir det ett litet hopp i tiden. Föregående inlägg visade resultatet av min skäggodling efter vecka 3 och vecka 4. Nu hoppar vi raskt fram till vecka 6, sedan vecka 9 och vecka 10. I slutet får du även se hur jag ser ut med nytrimmat skägg.

Mitt skägg vecka 6

Nu har det alltså gått 6 veckor sedan jag rakade mig sist. Jag börjar känna mig rätt bekväm med skägget och dessutom har jag fått flera trevliga komplimanger om att jag tycks passa i skägg. Riktigt roligt att höra. Jag har fortfarande inte rört skägget så när som på några strån i mustaschen som gärna letade sig upp i näsborren. Dessa strån fick jag trimma bort då det kittlades rätt mycket.

odla skägg vecka 6

En skäggtrimmer i julklapp

När julafton var över hade jag begåvats med en skäggtrimmer. Nu var det inte helt utan att jag lämnat en tydlig önskan om detta, och även specifikt märke och modell. Det blev en Remington PG6030 som du kan se på bilden här nedanför. Jag tyckte den skäggtrimmern hade en bra uppsättning tillbehör och den är även uppladdningsbar så jg inte behöver ha någon kabel att bli osams med. Hur bra denna skäggtrimmer är återstår att se när jag kommit så långt att jag börjat använda den. Mer om detta längre fram.

Mitt skägg vecka 9

Nu har det gått 9 veckor och nu börjar det bli rejält “buskigt” i ansiktet. På sina ställen är det rejält långt och i mitt tycke inte riktigt proportionerligt. Jag känner att något behöver göras men jag får tåla mig till nästa vecka då jag har tid för klippning och skäggtrimning hos Sharper Barbershop, så att ett proffs får ta ut linjerna som jag sedan själv kan hålla efter. Nu kan man se att de delar av kinderna som har lite glesare skäggväxt inte syns lika tydligt längre.

Mitt skägg vecka 10

Efter att ha odlat skägget i 10 veckor var det så dags för att för första gången trimma det. Då jag aldrig har haft skägg tidigare så tyckte jag det var läge att låta proffs ta hand om det första gången, för att få till linjer och för att få återkoppling på det jag har tänkt mig med mitt skägg. Som jag nämnt tidigare valde jag Sharper Barbershop på Kyrkogatan i Göteborg då jag vet att det är duktiga och gör ett bra jobb. Jag känner flera som går hos dem och alla är nöjda med deras arbete.

Nytrimmat skägg och ny frisyr

Mitt besök hos Sharper Barbershop började med klippning av håret. Jag valde nu en lite annan frisyr än den jag nu har haft i flera år. Dags att prova något nytt även på den övre delen av huvudet. Efter klippningen var det så dags att få skägget omhändertaget. Först trimmades skägget med maskin för att justera längden och för att jämna till det. Sedan lades det på en skön pre-shave som efterföljdes av en våtvarm handduk (precis som man sett på ett otal filmer). När handduken sedan legat på ett tag togs den bort och det var dags för rakning av de ställen där jag inte ska ha skägg. Till att börja med lades det på raklödder med en hederlig rakborste. Rakningen genomfördes sedan med en klassisk och hederlig rakkniv. Det var en skön känsla att bli rakad med rakkniv. Det kändes som en lätt smekning när knivbladet drogs över huden, mycket skönare än vad jag föreställt mig. När rakningen sedan var klar var det dags för en kall och våt handduk. Efter att den våta handduken togs bort så lades det på en skön aftershave. Tidsmässigt tog klippning, trimning och rakning 1 timme och 20 minuter. Det var en fantastiskt skön känsla att bli omhändertagen på detta vis. Har du aldrig gjort det tidigare rekommenderar jag verkligen att prova på det om du har möjlighet.

Här nedanför ser du resultatet. Ny frisyr och nytrimmat skägg.

Fortsättning följer då jag som sagt tidigare, tänkt mig att börja med ett rejält helskägg. De kunniga säger att man ska odla skägget i ett år (yeard) för att du ska få ett så bra skägg som möjligt. Det återstår med andra ord ett antal månader innan resultatet blir det jag hoppas på att det ska bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *