Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Odla skägg på 30 dagar

odla skägg

odla skäggOkej, så du har beslutat dig för att odla skägg. Att odla ett skägg är inte för de med svagt hjärta, särskilt inte för dem som inte är säkra på vad de kan förvänta sig. Du är dock inte ensam, vi på odlaskagg.se är här för att hjälpa dig så du ska inte behöva göra det ensam. Oavsett om du odlar ett snyggt Connery skägg eller ett rejält helskägg, så ger vi dig en användbar guide för dina första fyra veckor av skäggodling, resten är upp till dig.

Odla skägg vecka 1

Om du är van med ett slätrakat ansikte, handlar den första veckan mindre om vad du gör, och mer om vad du inte gör med ditt blivande skägg. En liten varning: Ditt ansikte och din hals kommer att se lite konstigt ut, det känns konstigare, men du måste motstå frestelsen att raka dig, trimma, eller klippa. Det är viktigt för att få en känsla för den slutliga formen av ditt skägg, och för att säkra att din läckra ansiktsbehåring inte kommer att förvränga slutresultatet.

Efter dag tre kommer du också känna att det börjar klia. Motstå frestelsen att klia dig, så att du inte får en infektion. Investera också i en lätt skägg olja, som till exempel den här från Beard Junk Skäggolja. Applicera ett par droppar i skägget varje dag för att hålla det mjukt och smidigt.

Odla skägg vecka 2

Den här veckan handlar mest om observation. Du kommer att börja få en känsla för formen på ditt skägg, var det är ojämnt, var det är tjockt och som hjälper dig att välja en stil som bäst passar ditt ansikte. Tillväxt är fortfarande prioriterat, så fortsätt att motstå frestelsen att trimma eller rensa upp kanterna. Om du så önskar, kan du nu börja använda en tillväxtsupplement. Klådan kommer fortfarande att finnas kvar, så fortsätt att använda skägg olja att lindra irritationen.

Odla skägg vecka 3

Grattis! Den svåraste delen är över. Vid denna tidpunkt bör den tröttsamma klådan ha avtagit nästan helt, och du borde kunna se början till ditt fina skägg. Nu är det en bra tid att börja använda ett schampo (till exempel Benjamin Barber Skäggschampo Black Oak), flera gånger i veckan, och att börja vänja skägget med en borste. Du kan nu trimma ojämna kanter med en rakkniv om du vill, men rör inte det skägg som du planerar att behålla.

Odla skägg vecka 4

Vecka fyra är den första stora milstolpen i din väg mot en skäggig storhet. Klådan ska vara borta, ställena med glesare behåring bör fyllas, och du bör ha en bra känsla för den slutliga formen av ditt skägg.

Nu är det dags att välja stil för ditt skägg. Oavsett om du går mot en vältrimmad Gosling, eller en vildvuxen skogshuggare, hitta en look som passar dig och håll fast vid den. Investera i en säkerhetsrakhyvel, och inte kom inte på efterkälken med underhållet. Ett dåligt trimmat skägg är ett stort felsteg du bör undvika. Vi  rekommenderar dig att investera i en skäggtrimmer, som till exempel Moser Li + Pro Mini. Den kommer att hålla vandrande strån på plats, och se till att ditt skägg har en frisk och subtil lyster.

Ett svar på “Odla skägg på 30 dagar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *