Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Ögonbrynstransplantation

Ogonbrynstransplantationer

Ögonbrynstransplantationer

Dina ögonbryn utgör större del av ansiktet än vad man först tror. De förfinar verkligen dina anletsdrag och du kan verkligen bli vackrare med ett par fina ögonbryn. Det finns flera olika sätt du kan göra för att få finare ögonbryn och ett bättre utseende och i denna artikel skall vi förklara hur man gör och vi skall även informera i allmänhet om ögonbryn, design av ögonbrynen samt hur ett par fina ögonbryn får dig att se piggare och helt enkelt bättre ut.

Vi skall även prata om ögonbrynstransplantationer. Hur man gör dem och vad man kan förvänta sig när man utför detta enkla ingrepp. När man gör ett ingrepp på ögonbrynen så är det noga att man använder sig av en säker samt erfaren kirurg. Brynens hår viker sig annorlunda än på övriga kroppen och det är en viktigt del av utseendet. Du skall vara trygg och säker när det kommer till metod samt kirurg.

Varför får man tunna ögonbryn?

Det finns flera orsaker till att man får alltför tunna ögonbryn. Har man noppat sina ögonbryn alltför mycket och under en längre tid, så kan man ha hämmat tillväxten av håret i brynen. Du kan även ha en genetisk sjukdom, som gör att dina bryn har tunnats ut. Trauman, svåra sjukdomar och olyckor kan medföra att brynen inte växer som du vill och det är en av flera anledningar till att man vill genomföra en ögonbrynstransplantation.

Är man missnöjd med formen, hårväxten och annat, så finns det absolut botemedel till detta. Har du skadat dina ögonbryn i en olycka eller att de inte har den form du vill, så går det absolut att göra något åt detta. Förr fick man leva med de bryn man var född med, men detta är inte dagens sanning.

Ogonbrynstransplantationer

Du kan designa dina ögonbryn efter tycke och smak

Numera är det relativt enkelt att återställa tätheten på din hårbeväxning samt forma dina bryn efter tycke och smak. Modet svängen vad gäller brynen, men vill du ha en viss form, som du vet att du är nöjd med, så skall absolut se till att du skapar den formen.

Utseende skiftar väldigt med formen och stilen på dina ögonbryn. Hela ansiktet ändrar liksom utseende med hjälp av dina ögonbryn. Vill du ha täta breda bryn eller går du för lite mer diskreta smala bryn. Allt ät upp till dig. Skapa dig de bryn du allra helst vill ha. Ögonbrynen skall passa din ansiktsform och de skall vara en naturlig del av ansiktet tycker jag själv. De skall vara pigga och framhäva dina ögon.

Olika former av transplantationer

Det finns ett par olika sätt och tekniker när du skall göra en ögonbrynstransplantation. Du skall noga se vilka olika former av ingrepp du kan göra för att få en metod som verkligen passar dig. En av de vanligaste teknikerna är FUE-tekniken. Denna teknik är den vanligaste samt det är den mest skonsamma för patienten. Välj den när du vill ha en skonsam och säker operation.

Som vi nämnde här ovan, så är det viktigt att du kan lita på den metod som du väljer, den klinik du skall gå till och den kirurg som skall genomföra transplantationen. Det är ingen skillnad mot andra ingrepp, men det är viktigt att du känner dig trygg och säker såklart.

Hur går en ögonbrynstransplantation till?

Man genomför först en detaljplanering av dina nya ögonbryn. De skall passa dig i täthet och form. Man skapar därefter konturerna på brynen. Planeringen och konturerna är viktiga moment och sedan börjar man att arbeta med själva ingreppet.

Vid ingreppet så lokalbedövar man och det tar ca 2-4 timmar att genomföra. Man rakar ner området för transplantationen samt det mindre givarområdet. Det är vanligt att man tar hår från bakhuvudet där håren viker sig liknande de hår som sitter i ögonbrynen. . Dessa båda ingrepp sker med den så kallade Fue-metoden och denna metod lämnar inga ärr.

Man försöker självklart att få till såpass naturliga ögonbryn som möjligt vid en transplantation. Detta görs delvis genom att man placerar hårstråna i samma riktigt som de övriga hårstråna samt ser till att de följer växtriktningen. Man sticker ner hårstråna i en sned vinkel för att efterlikna riktningen.

Ärren är minimala och man gör så små snitt det bara går. Allt för att brynen skall bli så naturliga och snygga som möjligt. Djupet för snitten är viktiga och att hårsäckarna placeras på rätt djup i huden.

Det tar ett par månader, men sedan börjar de nya hårsäckarna att producera nya hår. De nya hårstråna växer naturligt som de gjorde på sin gamla plats och de kommer att följa samt växa som de övriga hårstråna i dina ögonbryn. Det är ett bra och enkelt ingrepp för att få ett riktigt fint resultat.

Ogonbrynstransplantation

Tillstånd på ögonbrynen

Det finns som vi nämnde tidigare i inlägget flera olika orsaker till att man får problem med sina ögonbryn. Madarosis är ett problemen man kan erhålla och det gör att man tappar håret från ögonbryn och ibland även från ögonfransar. Det finns flera sjukdomar, som man kan få och Seborre samt Alopecia är två andra tillstånd, som man helst vill undvika. Får man förlust av hela ögonbrynen, så är det oftast Seborre samt Alopecia som är orsaken. Dessa sjukdomstillstånd är vanliga förekomster för att man skall vilja göra en transplantation.

Ögonbrynstransplantation och resultat

Det tar ca 2–5 veckor för de transplanterade hårstråna att falla av. Sedan börjar produktionen av de nya hårstråna och det tar ca 2-3 månader för dessa att produceras. Efter ca 1 år ser man det slutgiltiga resultatet. Då har de nya stråna sammanväxt med dina ögonbryn och allt är naturligt hår tillsammans.

De nya stråna kan vara lite starkare samt längre än dina andra hår i ögonbrynen, men det går lätt att få dessa snygga och att samspela med ögonbrynen på ett naturligt sätt. Jämna ut formen enkelt själv till den form och täthet du vill ha. Du kan även kombinera transplantationen med en PRP behandling för att återuppliva de hårsäckar du redan har.

Ögonbryn och Läkningen

Läkningsprocessen är snabb och man är vanligtvis smärtfri under själva läkningen. Du kan gå tillbaka till ditt arbete efter 10 dagar När lokalbedövningen har släppt är det bra om du använder smärtstillande. De första 3 dagarna bör du ta det lugnt och vara så stilla du kan. Det är under dessa dagar som de nya hårstråna växer sig fast. Ingreppet ger lite lätt rodnad och det skapas lite små skorpor vid själva ingrepps området. Dessa skorpor försvinner inom 10 dagar. Håll dig ifrån träning de 30 första dagarna.

Vanligt är att man transplanterar ca 50 – 400 hårstrån. Detta var information om ögonbryn och transplantation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *