Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Proraso skäggolja för ett fint och skönt skägg

proraso skäggolja
captain fawcett skäggolja

Jag skrev tidigare att jag har börjat använda skäggolja och det gör skägget behagligare samtidigt som det underhåller både skägg och hud. Den första skäggoljan jag köpte var Captain Fawcett Beard Oil CF332 Private Stock Travel som har en tydlig doft av ceder. Ceder är en doft jag uppskattar och det hänger ihop med att jag har ett stort cigarrintresse och där jag uppskattar doften från en humidor gjord av spansk ceder. När skäggoljan masserats in i skägget så doftar det sedan gott. Dock tycker jag att doften avtog ganska snabbt när jag använde Captain Fawcett Beard Oil CF332 Private Stock Travel.

Skäggolja fungerar som ett balsam som för ditt skägg och håller det mjukt och glansigt, samtidigt som det förhindrar att du får mjäll. Den kan också göra skägget fylligare och göra stråna tjockare. Av den anledningen bör du välja en kvalitetsolja är ett måste om du vill odla och behålla ett skägg som är 1 cm eller längre.

När flaskan med Captain Fawcett Beard Oil var på väg att ta slut så funderade på om jag skulle prova ena annan skäggolja. Tillslut bestämde jag mig för att prova Proraso Beard Oil, dels för att den har fått goda omdömen, dels för att jag lockades av doften, ceder och toner av medelhavscitrus.

Proraso skäggolja

proraso skäggolja

Prorasos skäggolja mjukar upp och och gör skägget mer slätt, särskilt tjocka eller långa skägg. Proraso gör att skägget behåller sin fuktighet och gör att det inte torkar ut och det motverkar att skägget blir bångstyrigt (och hindrar dig från att se ut som en luffare). Detta är särskilt användbart för män som konsekvent pillar och leker med sina skägg, vilket kan leda till hårtopparna delas och att det byggs upp smuts. För bästa resultat, applicera skäggoljan efter en varm dusch.

Fakta om skäggoljan

Prorasos skäggolja är tillverkad av en blandning av solrosolja, valnötsskalsextrakt och avokadooljan. Skäggoljan är unikt framtagen för att tämja, släta, mjuka upp och skydda långa, tjocka skägg. Lätt parfymerad med cederträ och noter av medelhavscitrus (rock rose) så lämnar denna olja en fräsch och angenäm känsla. Applicera några droppar i handflatorna och massera genom ditt skägg medan det fortfarande är fuktigt. Arbeta från roten ut till spetsen av hårstråna.

Om Proraso, en Italiensk legend

Året var 1948 då Piero Martelli, på tröskeln till en högkonjunktur, uppfann Proraso Pre Shave Cream. En produkt vars färskhet förkroppsligade andan i en nyfunna era i Italien. Proraso modellerade en ny renässans som spred ett helt nytt synsätt om att leva i Italien. Proraso tillgodoser idag så väl som förr, behoven hos sina konsumenter, att ge alla italienare en helt nära och uppfriskande rakning.

Under årens lopp har Proraso förändrats i form men innehållet i deras produkter har alltid varit trogen varumärkets ursprungliga värden, användningen av naturliga ingredienser, spetskompetens inom forskning och respekt för traditionen.

Min erfarenhet av Proraso skäggolja

Efter att ha använt Prorasos skäggolja några veckor så kan jag med gott samvete säga att föredrar den framför Captain Fawcett Beard Oil. När jag första gången öppnade flaskan och luktade så tyckte jag den doftade något petroleumliknande, så det var med viss skepsis jag masserade in det i skägget. Döm om min förvåning när doften ändrade karaktär och doftade ljuvligt av citrus och ceder. Doften sitter också i betydlig längre än doften av Captain Fawcett Beard Oil. Dessutom tycker jag att skägget upplevs mjukare och mindre ostyrigt och ser bättre ut. Om du inte använt någon skäggolja innan kan jag rekommendera Prorasos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *