Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Skägg för första gången i mitt liv

Mitt första skägg vecka 2 bild 1

Jag aldrig tidigare i mitt liv haft skägg men nu har jag bestämt mig för att prova hur det är att ha skägg och hur det kommer att se ut på mig. I en liten miniserie av inlägg kommer du att få följa mitt försök i att odla ett skägg. Jag kommer att följa råden som finns i det här inlägget.

Mitt skägg vecka 1

Det längsta jag har varit orakad tidigare är om jag minns rätt sex-sju dagar. Jag gjorde ett försök att odla mustasch en gång i tiden när jag var några år över tjugo. På den tiden hade jag ganska klen skäggväxt och det blev en fjunig historia på överläppen. Det blev inte så bra med andra ord så den åkte av ganska snabbt. Nu när jag nyss passerat femtio år känns det som det kan bli lite bättre resultat då skäggväxten har blivit kraftigare med åren. I och med att jag aldrig har haft skägg tidigare så har jag svårt att föreställa mig hur jag kommer att se ut. Detta gör det svårt att i förväg kunna bestämma mig för hur jag ska ha skägget. Tanken är att jag kommer låta det växa ut till ett rejält helskägg först för att se hur det ser ut. Sedan kan det bli att jag väljer att forma det på något vis, men det får vi se längre fram.

Här nedanför ser du resultat efter första veckans skäggodling. Det ser inte mycket ut för världen men det är bara att ha tålamod. Förhoppningsvis kommer det att ta sig bra. Inga studiobilder, dåligt ljus, direkt från vardagen och helt utan filter.

Mitt skägg vecka 2

Nu när den andra veckan gått så har det växt till sig ytterligare. Nu börjar det också kännas till viss del, i form av det kliar lite grand då och då, men ändå inte så det stör tycker jag. Det känns inte tvunget att klia tack och lov, för det är en sak man ska försöka låta bli att göra för att inte irritera huden mer. Jag har nu investerat i en skäggborste med svinborst och en skäggolja. Att använda skäggolja gör det faktiskt behagligare och det kliar inte lika mycket, samtidigt luktar det gott vilket inte gör saken sämre. Skäggoljan gjorde mer till än vad jag först trodde. Jag köpte en flaska Captain Fawcett Beard Oil CF332 Private Stock Travel Sized 10 ml som doftar härligt av cederträ med inslag av svartpeppar, patchouli och palmtrosa. Doften av cederträ är något jag gillar sedan tidigare då jag har en viss faiblesse för cigarrer. Cigarrer som lagras i en humidor av spanskt cederträ doftar ljuvligt.

skäggolja skäggborste

Efter två veckor ser skägget ut som du kan se på bilderna här nedanför. Även på dessa bilder är det dåligt ljus och jag har inte använt några filter. Det är den bistra verkligheten som den ser ut.

Jag är nu inne på tredje veckan med att odla mitt första skägg och jag återkommer med ett nytt inlägg och nya bilder när fyra veckor har passerat. Till nästa inlägg ska jag försöka att ta bilder med bättre kvalitet.

2 svarar på “Skägg för första gången i mitt liv” #

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *