Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Skäggfinnar – Tips och råd om skäggfinnar

Skäggfinar tips och råd

Fakta om skäggfinar

Vi har nog alla någon gång råkat ut för de så kallade skäggfinnarna när vi rakat oss. Detta är en irriterande åkomma, dels för att det både kliar och kan göra lite ont, och dels för att det inte ser särskilt snyggt ut. Orsaken till dessa obehagliga skäggfinnar är att det uppstår en inflammation i hårsäckarna. Det kan vara irriterande att ha dessa skäggfinnar så man vill få bot dem så snabbt man kan. Inget konstigt med det.

När du rakar dig händer det ibland att skäggstrån växer tillbaka in i hårsäckarna. Det blir irriterat och ofta samlas det var runt strået. Även om det kliar ska du försöka att låta bli, eftersom det blir lättare för huden att återhämta sig om den får vara ifred.

Skäggfinar tips och råd

Minska problem med skäggfinnar

Kan man då göra något för att få slut på, eller åtminstone minska dessa problem? Det kan du absolut säger vi. Om du förbereder huden på ett bra sätt före din rakning. För det mesta beror problemen på att huden är oren, fett och döda hudceller ligger som en hinna och därför kommer man inte så nära huden som är nödvändigt.

Mekanisk peeling mot skäggfinnar

För att få ett bra resultat och i möjligaste mån undvika skäggfinnar, måste du ha en ren hud för att komma nära. Du måste ta bort den orena hinnan. Det kallas med ett finare ord för att exfoliera huden. Det finns två varianter av exfoliering.

Först har vi den mekaniska exfolieringen, eller peelingen som man också kan säga. Här använder vi en kräm med små korn. Krämen masseras på huden snabbt och enkelt. Krämen finns för olika hudtyper, titta noga så du får en som passar just dig.

Kemisk peeling mot skäggfinnar

Sedan har vi den kemiska peelingen. Här är det syror av olika slag, t ex mjölksyra och salicylsyra som tar bort döda hudceller och gör huden slät och fin. Du kan även prova med antiseptiska oljor som rengör huden på ett skonsamt sätt.
Oljor från t ex tea tree och eukalyptus passar riktigt bra till just rengöring.

Är du noga med rengöringen av din hud kommer din rakning att bli så mycket skonsammare och du kommer mycket närmare med din rakhyvel. Du minskar risken avsevärt att få skäggfinnar och du blir mycket nöjdare med resultatet.

Ett svar på “Skäggfinnar – Tips och råd om skäggfinnar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *