Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Skäggtransplantation – Pris och Information

skaggtransplantationer

Skäggtransplantationer

Det är allt fler män som numera bär skägg. Inget konstigt med det såklart. Vi älskar ju skägg här inne på sajten och unnar alla ett snyggt skägg, som passar ansiktet och förhöjer utseendet. Det är dock inte alla män som har den där fina skäggväxten, men då kan man absolut ta hjälp av en skäggtransplantation. Det finns hjälp att få!

I denna artikel skall vi titta på vad en skäggtransplantation är för något och du skall få lite mer information ifall du går i tankarna att göra detta ingrepp. Det kan absolut vara värt det ifall du har lite skäggväxt och längtar efter ett bra skägg.

Varför tunn skäggväxt?

Den vanligaste anledningen till varför man har en tunn skäggväxt är den ärftliga faktorn. Det kan även bero på flera olika saker och nämnas kan att det kan vara sjukdomstillstånd eller brännskador som ligger till grund för lite skäggväxt. Man gör oftast skäggtransplantationer för att få kraftigare skäggväxt, nya polisonger, bättre mustasch men även ögonbryn så klart.

Skäggtransplantation

Vad gör man innan en skäggtransplantation

Har du tunn skäggväxt eller ingen alls på delar av ditt ansikte, så hjälper en transplantation dig att få ett fylligare skägg eller skapa skägg i partier där du inte har någon skäggväxt alls. Det är ett riktigt bra sätt att skapa det där fylliga snygga skägget du så hett längtar efter.

Man tittar först på de förutsättningar du har som vill göra en skäggtransplantation. Hur du vill att det skall se ut när allt är klart och vad man behöver göra för att uppnå dina önskemål. Alla ser olika ut och har olika förutsättningar för en bra skäggväxt eller en snygg mustasch.

Man gör en sk konsultation innan operationen och går igenom hur allt kommer gå till och hur man skall gå tillväga för att få ett så bra resultat man bara kan. Det är ju hårsäckar man skall transplantera och på själva operationsdagen så ritar man upp vart de skall sitta på samma sätt som man gör när man skall genomgå en hårttransplantation på sitt huvud. Du som patient kommer känna dig trygg med din kirurg samt det tillvägagångssätt som denne skall använda för att du skall få ett så snyggt skägg som möjligt.

Hur går en skäggtransplantation till?

Vanligast är att man använder sig av FUE-metoden när man skall göra en skäggtransplantation. Det är en säker och bra metod. Det skapas nästan inga ärr när man använder denna metod för att transplantera skägg. Resultatet blir naturligt och snyggt. När man använder sig av FUE – metoden, så tar man oftast hårsäckar från den bakre delen av huvudet och flyttar dem till det område där man vill ha en kraftigare skäggväxt.

Samma metod används även för att skapa kraftigare polisonger, bättre ögonbryn samt kraftigare och snyggare mustasch. Håret är genetiskt programmerat att aldrig sluta växa i bakre delen av huvudet och detta är ju perfekt för att skapa ett fylligt snyggt skägg. Man tar hår som liknar det man har i ansiktet och detta gör att skägget kommer att se likadant ut som ditt normala skägg. Det kommer aldrig sluta växa.

skaggtransplantationer

Operationen – Skäggtransplantationen

En transplantation tar vanligtvis ca 8 timmar. Du får lokalbedövning av det området som ingreppet sker på och detta gör att det är nästintill smärtfritt att göra en skäggtransplantation. Efter operationen är det vanligt att man är lite öm vid givarområdet samt vid transplantationsstället. FUE – metoden är bra för den lämnar inga ärr och det är en snabb läktid.

Antalet hårsäckar vid en skäggtransplantation

  • Full mustasch tar ca 350–500 hårsäckar
  • Getskägg tar ca 600–700 hårsäckar
  • Polisonger per sida tar ca 200–250 hårsäckar
  • Helt skägg tar ca 300–700 hårsäckar per kind

Skäggtransplantation och resultat

För att uppnå en perfekt transplantation av skägg, mustasch , ögonbryn eller polisonger kräver en bra konsultation samt en erfaren och bra kirurg. Det är viktigt att du går till rätt kirurg, då resultatet beror på dennes skicklighet samt förberedelser innan själva operationen.

Det tar ca 4 veckor för det flesta hårstråna efter en transplantation att falla av. Efter ca 3-4 månader kommer det nya snygga håret att växa fram och detta kommer att vara permanent. Det är ju dina egna hårsäckar så de passar dig. Efter 8-12 månader ser man det slutgiltiga resultatet.

Då bokar man vanligtvis in ett återbesök med sin kirurg och går igenom hur det har utvecklats sedan transplantationen. Det transplanterade håret faller av efter 4 veckor och redan efter 3–4 månader kommer det nya håret växa fram och kommer då vara permanent.

Det nya skägget går att styla och forma som man vill och kommer att passa ihop med ditt annars vanliga skägg. Du kommer få ett riktigt bra resultat med FUE – metoden. FUE – metoden gör att det är omöjligt att skilja ditt gamla skägg med det transplanterade området. Du har nu ett stort snyggt skägg!

Skäggtransplantation och eftervård

Det är viktigt med en bra eftervård när man transplanterat skägg. Man går vanligtvis igenom skötselråd direkt efter ingreppet och man kan åka hem redan samma dag. Efter 10 dagar så är man redo att gå till jobbet igen. När bedövningen släpper så tar du bara något smärtstillande. Vid FUE – metoden, så bildas det små sårskorpor, men dessa släpper och försvinner efter ca 7-10 dagar. Ta det lugnt med träning och tunga lyft under de första 30 dagarna, sedan är det bara att köra igång igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *