Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Vårda ditt skägg på bästa sätt – Bra skäggvård

Vårda ditt skägg

Så här vårdar du ditt skägg

Det är viktigt att du tar hand om ditt skägg. Både för att du ska se fräsch och välvårdad ut och för att skägget helt enkelt mår bra av det. För den dagliga rengöringen kan du använda vanliga rengöring-sprodukter som är anpassade för ansiktet.

Skölj noga så att inga rester blir kvar. För att få bort döda hudceller i ditt skägg kan du 1 gång i veckan använda en skrubbkräm. Även här gäller det att skölja noga med vatten. Annars är det lätt hänt att det börjar klia. Huden under skägget kan behöva lite extra omvårdnad emellanåt. Använd en vanlig skön ansiktskräm och massera in så slipper du torr och kliande hud.

Köpa skäggtrimmer

Investera i en bra skäggtrimmer. Med denna kan du enkelt och snabbt fixa till ditt skägg. Du får ett välvårdat och snyggt utseende när du ansar och trimmar ditt skägg . Har du lite längre skägg är det enklast att jämna till med en bra sax.

Känner du för att färga ditt skägg så finns det bra skäggfärger. Det tar bara några minuter. Ett enkelt sätt att fräscha till sitt utseende. Det finns även så kallade skäggoljor. Dessa är speciellt utvecklade för just skägg, och ger en fin lyster.

Ett nästan lika bra alternativ är att använda vanligt hårvax. Många män smörjer in sitt skägg samtidigt som de tar vax i sitt hår. Många är osäkra på var skäggkanten under hakan ska sluta/börja. Enklaste sättet att ta reda på detta är att du först lutar tillbaka ditt huvud, lägg sedan ett finger ovanför ditt adamsäpple. Här anses vara bästa stället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *