Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Bästa rakborsten – hur du väljer rätt rakborste!

Rakborste på bord

När du ska raka dig med rakhyvel eller rakkniv måste du förbereda hud och skägg först. Då behöver du en rakborste av bästa kvalitet. Rakborsten, tillsammans med raklöddret, lägger grunden för själva rakningen och dess resultat.

Det är viktigt att du inte slarvar med dina produkter och tar dig tid att sköta om din hud och ditt skägg genom en bra och noggrann rakning. Det är alltför många som arbetar med billiga engångshyvlar och undrar varför man inte får det fina mjuka resultatet man vill ha.

Var inte sådan, utan ta dig tid samt köp riktigt produkter så du kan få bästa resultat och ta han dom huden genom en bra rakning. Samtidigt som man lägger på löddret får man en skön och avkopplande massage av ansiktet. Blodcirkulationen kommer igång i huden och man känner sig både pigg och energisk. Skäggstråna mjukas upp samtidigt som de lyfts och det gör att rakningen går så mycket bättre och man får ett perfekt slutresultat.

Välj en rakborste av bästa och högsta kvalitet.

Man har i mer än tvåhundra år använt sig av hår från grävling när man tillverkat rakborstar. De finns i olika grovlek och fyllighet, beroende på hur mjuk eller styv borst du vill ha. Det mest exklusiva håret kallas för Silvertip, och det kommer från grävlingens hals. Ett av de billigare alternativen med bra kvalitet är Pure badger. Det är något grövre strån som ger en skön och masserande verkan på huden. Det finns även Best badger och Fine badger, dessa har finare och mjukare hår.

För att din rakborste ska hålla sig fräsch länge är det viktigt att du sköter den. Skölj ur den noggrant efter varje användning. Se till att alla tvålrester försvinner. Det allra bästa är om du har ett ställ för rakborsten att hänga i. Den ska då hänga med borsten neråt och stå på ett luftigt ställe.