Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Raklödder, rakskum, rakkräm, raktvål eller rakgel?

Det finns en mängd olika rakningsprodukter på marknaden idag. Vad ska man välja? En del varumärken har specialiserat sig på rakningsprodukter för olika skäggtyper, hudtyper eller rakningsproblem. För dig som har skägg men rakar dina linjer är en rakgel optimal eftersom du hela tiden ser området du rakar. Du som har ”normal” hud och ”normal” skäggväxt utan specifika problem har en mängd valmöjligheter. Vad du än väljer till ditt skägg är det inte fel, valet är en smaksak och du ska raka dig i det som känns bäst för dig – prova dig fram!

Torr hud

En torr hud mår bäst av en krämig rakningsprodukt som ger en bra glidyta samtidigt som den skyddar och återfuktar huden, exempelvis Dermalogica Soothing Shave Cream.

Fet hud

Till den feta huden behövs så lätta produkter som möjligt och lämpligast är en lätt rakkräm eller en rakgel, exempelvis Dermalogica Invigorating Shave Gel. Eftersom den feta huden redan har en fet yta och är bra på att skydda sig själv räcker det med denna typ av lättare rakningsprodukt.

Känslig och irriterad hud

Om du tillhör skaran med känslig hud vet du att rakning inte är en behaglig upplevelse för dig. Du bör använda en rakningsprodukt som är utvecklad för den känsliga huden, exempelvis Recipe For Men Ultra Sensitive Shaving Foam. Rakskummet innehåller lugnande ingredienser och mjukar upp skäggstrån och hud samtidigt som den ger en bra glidyta till din rakhyvel för att du ska få en så behaglig rakning som möjligt.

Kraftiga skäggstrån

De kraftiga skäggstråna är tack vare sin tjocklek hårdare än andra skäggstrån. Dessa hårda skäggstrån behöver mjukas upp extra mycket inför rakningen och därför bör du använda en rakningsprodukt som är utvecklad för de kraftigare skäggstråna, exempelvis Bluebeards Revenge rakkräm. Jag rekommenderar dig också att alltid använda en pre-shave produkt för att mjuka upp skäggstråna ytterligare.

Rakfinnar

Får du allt som oftast rakfinnar efter rakningen bör du använda en rakningsprodukt som är antibakteriell, exempelvis Edwin Jagger Premium Shaving Cream Cooling Menthol Tube. Förutom den svalkande känslan från mentolen verkar den bakteriedödande för att minimera uppkomsten av rakfinnar.