Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Pre-shave – få mer ut av din rakning

Den enligt mig mest underskattade produkten i groomingvärlden är pre-shave produkten. Pre-shave betyder ”före rakning” och ska precis som det låter användas innan rakning. Det finns olika typer av pre-shave produkter att välja på, bland annat kräm, stift och olja. Det mest vanliga är olja, exempelvis JS Sloane Pre-shave Oil. Vilken man väljer är en smaksak och personligen gillar jag olja mest eftersom jag tycker att det ger bäst glidyta.

Alla pre-shave produkter förbereder huden för rakning genom att mjuka upp skäggstrån och hud. Det ger inte bara en behagligare rakning utan också en närmre rakning. Produkten lägger sig som en tunn hinna på huden vilket ger en bra glidyta till din rakhyvel samtidigt som hinnan skyddar huden mot skärsår, irritationer och andra skador. För dig som ofta upplever obehag och irritation i samband med din rakning är en pre-shave produkt verkligen en räddare i nöden och du kommer att bli förvånad över att det knappt känns när du drar rakhyveln i ditt ansikte. Om du tillhör skaran med kraftiga skäggstrån gäller detta även dig – du kommer aldrig att kunna vara utan när du väl provat.

Hur gör jag?

Pre-shave produkten, exempelvis Dermalogica Close Shave Oil, appliceras i rengjort och torrt ansikte. Ta ca 10 droppar i handen och massera in oljan i skägg och skäggbotten mot hårens växträttning. Låt gärna oljan verka en stund innan du applicerar din rakningsproduk (pre-shave produkten ska alltså inte tvättas av utan lämnas på huden).