Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Elektrisk rakning med rakapparat

Rakar du dig med elektrisk rakapparat?

Ett enkelt sätt att bli av med sitt skägg är att raka sig med en elektrisk rakapparat. Det går hyfsat fort och har du bråttom är det perfekt. Det är många som har rakapparat och använder den dagligen. En elektrisk rakapparat är ju så skön att använda även för huden. Den skör inte sönder huden, som vanlig traditionell våtrakning kan göra utan många gånger känns det mer skonsamt för huden med en elektrisk rakapparat.

Det finns två olika sorters rakapparater

Först har vi den med roterande huvud, den har runda roterande knivar som sitter bakom ett skydd. Denna rakapparat för man över ansiktet i roterande rörelser. Den här är mycket hållbar och du kan ha den i många år. Det är en rakapparat som många föredrar. den gör gott dit den kommer brukar man säga och fungerar bra mot huden även om du har lite skrovlig hud.

Elektrisk rakning

Sedan har vi rakapparaten med skärbladsram. Den har små knivar som rör sig fram och tillbaka under rörliga
metallblad. Den här apparaten för man upp och ner över ansiktet.

Fördelar

Vad är då fördelarna med en elektrisk rakapparat? Du behöver inte tillgång till vatten. Du kan ha den med dig och använda den i princip var du än befinner dig. Den är även skonsam mot huden många gånger. Den skär inte i huden.

Nackdelarna är att om du vill ha en apparat med bra kvalitet är den något dyrare. Man blir inte heller lika slätrakad som vid en våtrakning, vad än reklamen säger. Man får vad man betalar för många gåmnger och detta gäller även vid köp av en elektrisk rakapparat. Satsar man lite mer pengar och köper en lite dyrare rakapparat kan man använda den länge och de har oftast lite bättre kvalitet när de är lite dyrare.

Idag finns det ju så många olika fina rakapparater från flera olika tillverkare. Köper du en lite dyrare rakapparat är det ju helt klart större chans att du köper en riktigt bra apparat. Den skall hålla länge och användas ofta, så se till att du får tag i en riktigt fin apparat.

Här kommer några enkla tips för din rakning

Du ska alltid raka mothårs. Det hjälper att klippa av hårstråna.

Tryck aldrig hårt, var lätt på handen. Du skall inte hugga av skäggstråna utan raka av dem.

Har du torrt skägg är det en fördel med elektrisk rakapparat.

Om du har ömtålig och känslig hud, raka på det känsligaste området först, innan apparaten blir för varm. Låt din hud vänja sig vid din nya rakapparat, ta det lugnt och var försiktig i början. Var försiktig både vad gäller apparaten men även mot huden. Du vill inte bli svedd liksom utan raka skönt och mjukt för bästa resultat.

Hoppas vi gett dig några nyttiga och användbara idéer som du kan ta till dig inför din rakning.

Detta är varför du skall använda elektrisk rakapparat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *