Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Skäggtrimning – Trimma skägget

Så här får till en bra skäggtrimning

För att få det perfekta välansade skägget behöver du trimma det efter just din ansiktsform. Det är viktigt att du får till linjerna så det ser snyggt och välvårdat ut. Är du det minsta osäker ska du gå till en barberare första gången, som visar hur det ska vara och sedan kan du göra det själv hemma.

Har du lite längre skägg är det bäst att använda en skäggsax. Mjuka upp skäggstråna genom att göra rent skägget ordentligt. Du kan även svepa in skägget i varma sköna handdukar, och väljer du detta alternativ kan du ju passa på att vila dig en stund. Ta en grovtandad kam och kamma igenom skägget.

Trimma både skägg och mustasch

Till mustaschen tar du en fintandad mindre kam. Lyft skäggstråna underifrån och klipp längs med kammen. Ha längden kvar på hakan och klipp stråna på kinderna men kom ihåg att ha en mjuk övergång där emellan. Kamma ner mustaschen och klipp den efter linjen med överläppen. Vill du kan du behålla lite längd i änden på mustaschen. Köp en bra kam för detta,

skaggtrimning

Har du kort skägg passar det bäst med en trimmer. En skäggtrimmer med täta längdinställningar är bra då du kan bygga upp en form successivt. Rätta till längden på skägget allteftersom det växer och efter din ansiktsform. Trimma och korta ner skägget mot kanterna, då får du en snygg och elegant form.

Snygga kanter på ditt skägg

Få till snygga kanter genom att använda en rakhyvel och transparent rakgel. Här måste du ha koll på linjerna. Käklinjen ska du raka med en mjukt rundad linje från adamsäpplet till örsnibben. Sedan drar du en linje från den inre sidan av polisongen till den första linjen. Gör en mjuk rundning där linjerna möts. Kanten mellan kinden och skägget gör du genom att hålla en linje mellan
mungipan och den övre delen av örat.

Skäggtrimning – Trimma skägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *