Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Varför ska man använda skäggolja?

Barberare med skäggolja

Skäggiga män har orsakat många huvudvridningar långt innan New York Times förklarade att skägg var mode. Det är något speciellt med en man som har ett välansat skägg och som gör att du stannar upp och tittar. Du kommer också att märka när det finns ett eller ett par skäggstrån som inte ligger rätt och som irriterar dig. Med skäggolja får du ett vackert och behagligt skägg.

Skäggolja är bra för både skägg och hud

Som tur är så finns det en produkt som hjälper dig att hålla skägg och hud i bra kondition och det är skäggolja. Skäggoljan har ingredienser som jojobaolja, druvkärneolja och arganolja som fungerar som conditioner för ditt skägg och din hud.

De flesta män tror inte att de behöver använda några produkter alls. Detta stämmer inte, män ska ta hand om sitt skägg lika mycket som de tar hand om håret på huvuden. Om du fortfarande inte övertygad om att du bör använda skäggolja i din dagliga rutin så har du här några tips från kända groomingexperter som kommer att övertyga dig.

Skäggoljan återfuktar skägget och huden därunder

Skäggolja är fuktgivande för huden och hjälper till att mjuka upp och tämja skägget, med andra ord så har den dubbel verkan. Enligt experterna bör det ideala skägget vara blankt och välansat, inte dammigt, gulaktigt och vildvuxet.

Det bästa är att använda skäggolja direkt efter att du har tvättat ansiktet.

Experterna rekommenderar att du applicerar skäggoljan det första du gör på morgonen efter dusch eller tvätt. “Då är dina hårsäckar och porer öppna och de kan lätt absorbera oljan” säger de. “Ta hand om huden, var noga med rengöring och återfuktning, det har en avgörande betydelse, särskilt om du bor i ett kallt eller torrt klimat. Vi har också en förmåga att tänka att “mer är bättre”, men här räcker några droppar mer än väl.”

Ta några droppar skäggolja i din hand och gnugga händerna mot varandra, sedan masserar du in oljan metodiskt i hela ditt skägg. Om du har ett längre skägg, använd en skäggkam eller skäggborste för att se till så att skäggoljan kommer åt alla skäggstrån och återfuktar din hud.

Skäggolja hjälper till att hålla ditt skägg fritt från flagor och får det att lukta gott.

Tack vare de fuktgivande oljorna så är lite skäggolja precis tillräckligt för att tämja de motsträviga skäggstrån som inte ligger som du vill och som eliminerar flagor i skägget. Med så många eteriska oljor som doftar av till exempel cederträ eller sandelträ, så förbises ofta faktumet att skäggoljan även fungerar som en naturlig cologne. Om du håller på att odla skägg så kan du börja använda skäggolja redan efter ett par veckor, då du med det minskar den klåda som kan uppstå den första tiden när man odlar skägg.

Ta hand om ditt skägg och din hud, använd skäggolja!

Fördelar med skäggoljor

Varför skall du använda skäggolja? Det finns flera fina fördelar med att använda sig av en skäggolja eller flera olika oljor med för den delen. Tar du väl hand om ditt skägg, så har du kanske redan ett par skäggoljor. Inget konstigt med det. En skäggolja får ditt skägg att se tio gånger bättre ut!

Det är många som redan har insett vitsen med att använda en olja till sitt skägg och i denna artikel skall vi visa dig som inte riktigt fått till det med olja än.

1. Ditt skägg blir mjukare med en olja

Oljor är till för att göra skägget mjukt och enklare att hålla i trim. Det kommer bli helt annat med en olja och du kommer snabbt att inse fördelen med att få ett mjukare och mer formbart skägg. Det blir mindre spretigt.

2. Din hud kommer klia mindre

En Skäggolja återfuktar huden som finns under ditt skägg och gör att det kliar mindre. detta är ett mycket bra argument för att använda en bra olja.

3. Ditt skägg kommer att dofta bättre

För att ditt skägg skall dofta gott eller i all fall bra, behöver du sköta om det, precis som håret på huvudet. Sköter du sitt skägg med en bra olja, så kommer det att dofta godare och du och din flickvän kommer att vara glada åt detta kan jag lova. Det finns alla möjliga dofter på oljorna och du kan välja mellan att dofta mer eller mindre beroende på vilken skäggolja du väljer.

4. En skäggolja renar ditt skägg

Använder du en skäggolja frekvent så kommer du att slippa skäggmjäll. Applicera oljan dagligen och detta kommer att rena ditt skägg från dessa små skäggmjäll.

Detta är några av alla de fina fördelar du får när du använder en skäggolja. Flaskorna ser inte stora ut, men de innehåller mycket olja och räcker betydligt längre än man först tror. Passa på att köpa en olja till ditt skägg och få ett bättre skägg framöver!

Vart köper man skäggolja?

Det finns självklart massor av bra ställen där du kan köpa skäggolja. Jag rekommenderar alltid att man köper sin skäggolja på Internet. Det brukar absolut bli billigast då, dessutom är utbudet så mycket större så att du kan hitta just den där skäggoljan som passar dig och ditt skägg allra bäst. Du kan ju samtidigt passa på att köpa några andra spännande skäggprodukter när du ändå shoppar online.

Vi erbjuder samlade produkter för manlig skönhetsvård och samlar där en hel mängd produkter för t.ex. skägg och mustasch från flera onlinebutiker samlat på ett ställe. Lätt för dig att hitta det du söker till bästa pris helt enkelt. Där finns också en hel del artiklar om hur bäst sköter om ditt skägg och din mustasch med andra aktuella tips för hur du som man vårdar ditt yttre.