Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Kliande skägg – Skägg som kliar

Har du kliande skägg?

Om du tillhör någon av de männen som nyligen bestämt sig för att skaffa skägg, så har du förmodligen märkt att det kliar en hel del. Du kanske tror att det alltid måste vara så, att du till och med måste välja på att ha ett snyggt och manligt skägg som kliar eller att raka av dig allt. Vi kan lugna dig med att du behöver inte alls raka av dig ditt skägg. Att det kliar kan bero på lite olika saker
och det är för det mesta ganska enkelt att råda bot på.

Döda hudceller

Ett av problemen är döda hudceller. Varje dag dör ett stort antal hudceller och har du då skägg stannar en stor del av dessa hudceller kvar i skäggbotten. Skulle du ha rakat dig har dessa hudceller såklart följt med. Men nu är de som sagt kvar och gör så att porer och hårsäckar stängs igen och det börjar därför klia.

kliande-skagg

Detta problem kan du rätta till genom att skaffa en bra borste av t ex naturborst, kamma igenom skägg och skäggbotten och då försvinner de mesta av de kliande hudcellerna. Mot slutet av borstningen kan du gärna massera in återfuktande skäggolja. Oljan innehåller nyttiga och välgörande ingredienser som ditt skägg mår riktigt bra av.

Skäggolja för skägget

När skägget är ca 4 mm börjar det böja sig in mot huden och detta kan göra att det börjar klia. Här kan du också använda skäggoljan för att mjuka upp skäggstråna. Detta bekymmer brukar gå över av sig själv efter drygt en vecka då skägget blivit
lite längre. En vecka går fort så försök att hålla ut.

När ditt skägg blivit lite längre och det kliar kan det bero på att du har torr hud. Skäggbotten är instängd och huden flagnar. Kliandet kan även bero på seborrè, som kan liknas vid psoriasis eller rosacea. Det är också vanligt att män har atopiskt eksem, med flagnande hud vid hårfästet och ögonbrynen. Är du osäker ska du kontakta en hudläkare som får titta och bedöma.

Rengöra skägget

Du kan börja med att rengöra skägg och skäggbotten med milt schampo och en borste av naturhår. Borsta ända inifrån skäggbotten för att få bort alla döda hudceller. Använd skäggoljan även här.

Din kropp och ditt ansikte kommer att ändra fettproduktionen nu när du skaffar skägg. Det kan klia innan allt ställt sig till rätta. Vårda ditt skägg genom att tvätta med ett milt schampo. Ge skägg och skäggbotten vårdande näring med en skäggolja, som är skäggets bästa vän.

Du kan även använda en skäggtonic. Lycka till med ditt skägg och ditt nya manliga jag.

Kliande skägg – Skägg som kliar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *