Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Ta hand om torr hud

Elefant med torr hud

Att ta hand om sin hud innebär bland annat att se till att huden är tillräcklig fuktad för att slippa problem med torr hud. I denna artikel tipsar vi om några av de saker som är bra att tänka på för att slippa problem med just torr hud.

Torr hud

Det är många som lider av torr hud och det förekommer i alla åldrar. De vanligaste orsakerna är framförallt stress, kyla och sol. Symptomen på torr hud är bland annat att det stramar och kliar, och detta blir ofta värre efter ett bad eller en dusch. Huden känns mer eller mindre irriterad hela tiden och blir fnasig. Det är inte alla som tar hand om sin torra hud, men det tycker vi absolut att du skall göra. det finns saker du kan göra för att ge din hud mer näring och omtanke, så att den inte blir torr.

Produkter för ditt ansikte

Klia inte på torr hud

Det är lätt att man hamnar i en ond cirkel, ju mer man kliar desto mer irriterat blir det. Är det illa nog kan det till och med bli smärtsamma sprickor i huden.Vi har själva gjort samma sak och även upplevt detta fenomen i arbetet inom vården. Att folk inte ger sin hud näring och fukt utan de kliar istället på den torra fnasiga huden. Det är inte att rekommendera.

Som tur är finns det bra metoder att slippa dessa besvär, eller åtminstone lindra dem så att man inte behöver känna det så tydligt. Vi ger här nedan några bra tips och råd för att få bukt med sin torra hud.

Tips för att få bort torr hud

Du ska börja med att ta bort döda hudceller genom en peeling, eller exfoliering som det också heter. Huden kan efter detta bättre ta upp de vårdande ämnena som finns i diverse hudvårdsprodukter.

  • Var generös med krämer som både mjukar upp och som ger den fukt som din hud så väl behöver.
  • Ät nyttigt. Genom att få i dig viktiga vitaminer hjälper du huden att må bra. Vitaminerna A, B, C och E innehåller antioxidanter och hjälper även huden med att behålla sitt viktiga kollagen.
  • Det finns även hudvårdsprodukter som innehåller de nyttiga vitaminerna.
  • Återfukta huden om du sitter mycket vid datorn. Det torkar ut din hud.
  • Drick mycket vatten.
  • Fukta inte huden innan du går ut på vintern.
  • Ät en bra Omega 3 tablett som ger näring från insidan