Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Ansiktskräm för män – smörjer sig gör man väl bara om man är torr?

Varför ska ni män egentligen använda ansiktskräm?

Många män slarvar med att använda ansiktskräm. Jag har förmodligen hört varenda bortförklaring som finns – det är kladdigt, huden ser fet ut, det är tramsigt och sådant sysslar bara fruntimmer med. Kom igen grabbar det är år 2018! Vi lever inte på stenåldern längre, hudens egna återfuktnings- och återfettningssystem håller inte längre. Om du vill ha en fräsch hud livet ut är det dags att kvala upp ärmarna redan idag och ta tag i saken.

I tidigare inlägg kunde ni läsa om ansiktsrengöring – varför och hur man bör använda det. Ni kunde även läsa om syramanteln, den tunna hinnan på vår hud som bibehåller fukt i huden och skyddar mot bakterier och smutspartiklar.

Det finns olika typer av ansiktskräm, uppdelade efter när de ska användas och efter hudtyp. En dagkräm ska användas på dagen och innehåller oftast solskyddsfaktor. Dagkrämens funktion är att återfukta huden och skydda den mot yttre påverkan under dagen så som bakterier, smutspartiklar, solstrålning och även strålning från skärmar som också är skadliga för din hud. När en nattkräm ska användas säger sig nästan självt, den ska påföras på kvällen och lämnas på huden under natten. Nattkrämens funktioner skiljer sig något från dagkrämens. Den återfuktar men skyddar inte huden på samma sätt, istället arbetar den med att reparera och återuppbygga huden. Det finns även så kallad 24-timmarskräm, en kombinerad dag- och nattkräm. För er män som är skeptiska eller för er som är nybörjare på hudvård är detta ett utmärkt alternativ – en enda kräm att hålla reda på.

Det är viktigt att använda ansiktskräm dagligen, helst två gånger och alltid efter att du rengjort ditt ansikte med ansiktsrengöring. Men kom ihåg – en gång är bättre än ingen gång! Ansiktskrämens effekter är inte omedelbara bortsett från dagkrämens skyddsfunktioner, därför ska den användas regelbundet för att upprätthålla en sund hud.

Alla typerna av ansiktskräm används på exakt samma sätt. Ta kräm, exempelvis Recipe For Men Facial Moisturizer, i mängd motsvarande storleken av en ärta och fördela i torrt ansikte. Se till att du inte använder mer produkt än så, det är bara slöseri och ger dig inte bättre resultat.