Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Fet hud – Hjälp mot fet hud

Guide hjälp mot fet hud

Många har problem med fet och blank hy och då speciellt på den s k T-zonen, nämligen pannan, näsan och hakan. I samband med fet hy har man ofta även pormaskar och väldigt lätt att drabbas av acne.

Det är mer vanligt att vi män har dessa problem än kvinnor. Det beror på att vi har större talgkörtlar som utsöndrar mer fett, s k sebum. Produkter för ditt ansikte.

Fet hud

Vad skapar fet hud?

Det finns även fler faktorer som spelar in, bl a stress, luftföroreningar och framförallt fel hudvårdsprodukter. Många tror att fet hud ska behandlas med rengöringsprodukter som är både starka och uttorkande. Detta är helt fel.

Då vill huden försvara sig och det resulterar i att det utsöndras ännu mer fett. Använd istället milda produkter speciellt anpassade för fet hud. Produkter som håller serumproduktionen i jämvikt och som är fettfria. Det finns även produkter som motverkar glansighet, s k anti-shine produkter.

Lista på saker att göra vid fet hud

Här har vi en lista på vad du kan göra för att motverka och förebygga problem med fet hy.

Tvätta ansiktet med produkter speciellt anpassade för fet hud, morgon och kväll. De ska vara milda och absolut inte uttorkande.

Använd ansiktsvatten, främst i T-zonen, som tar bort de sista resterna av smuts och fett och som slutligen stänger porerna.

Produkter som innehåller BHA eller salicylsyra är bra mot fet hy. Stryk på en gel som innehåller dessa ämnen på de feta områdena.

Lägg till slut på en fuktighetskräm för fet hy.

Använd gärna en anti-shine produkt som motverkar det blanka området.

Besväras du av acne kan du punktbehandla för att läka ut den och för att minska spridning.

1-2 gånger i veckan kan du göra en peeling för att fräscha upp huden och för att göra det lättare för andra vårdande ingredienser att gå ner i huden. Är huden och acnen inflammerad ska du inte skrubba huden.

Lägg på en renande ansiktsmask 1 gång i veckan. Kom ihåg att den ska vara för fet hud.

Har du stora problem med acne och fet hud och du märker att ingenting hjälper rekommenderar vi att du tar kontakt med antingen en hudläkare eller en hud terapeut.

Hoppas att vår Guide mot fet hud hjälper dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *