Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Den viktiga dagliga hudvården

Det är viktigt att ta hand om huden varje dag

På mindre än 10 minuter per dag kan du ta hand om din hud och ge den den vård som den så väl behöver och förtjänar. Det behöver inte ta längre än så. Huden i ansiktet utsätts ju dagligen för yttre påfrestningar. Det är sol, kyla, vind, luft-föroreningar och mycket annat. Dessutom är ju ansiktet det första man ser hos någon, och man vill ju såklart se bra ut.

Det viktigaste är rengöringen. Har du inte gjort rent ditt ansikte ordentligt, så får du inte ett bra slutresultat, det är ju självklart. Det är som att lackera en bil utan att först ta bort gammal rost. Vem gör så egentligen? Rengöringen ska göras morgon och kväll. Kan kännas lite jobbigt i början men när du fått in rutinen så går det av bara farten.

Daglig hudvård för män

Rengöring av ansiktet

Du börjar med att fukta ditt ansikte med ljummet vatten. Ta sedan en liten klick med rengöringen, t ex Clarins Men Active Face Wash, i handen. Fördela gelen i handflatorna och massera in i ansiktet. Massera en stund tills ett lödder har bildats.

Det är viktigt att du är noga och verkligen lägger ner lite tid på din rengöring. det är ju liksom starten för att få det bästa resultatet.

Då sköljer du av noga med ljummet vatten. Torka sedan ansiktet med en handduk. Om du ska raka dig behöver du inte torka dig, då är det bättre att låta ansiktet vara fuktat.

Ska du raka dig är det som sagt ett perfekt tillfälle att göra det nu. Skäggstråna är mjuka av vattnet och rengöringen. Vi rekommenderar att ni tar t ex Dermalogica Invigorating Shave Gel, eller kanske Recipe, Clear Shaving Gel.

De är vårdande rakprodukter och håller fukten kvar längre under själva rakningen. Låt gelen sitta några minuter innan rakningen.

Daglig rakning

När det är dags att raka, ska du komma ihåg att alltid raka medhårs. Om det skulle bli några strån kvar, rakar du bort dessa på slutet, men då mothårs. Ta det lugnt och försiktigt. Tvätta sedan av ansiktet med ljummet vatten. Nu är huden mer känslig, så efter en rakning är det bäst att torka genom att bara trycka lite lätt med handduken. För att lugna ner din hud nu, lägger du på t ex ett post shave balm.

Nu är det dags för återfuktning. Även detta gör du morgon och kväll. En bra produkt för just detta är Clarins Men Moisture Balm. Har du problem med akne eller andra blemmor, kan du först lägga på Dermalogica Overnight Clearing Gel, över just dessa. Är du lite äldre och vill ha en kräm som hjälper till att släta ut fina linjer i ansiktet kan du välja Clarins Men Line-Control Cream. En skön och vårdande kräm för den lite äldre huden.

Börja genast med att ta hand om din hud. Ju fortare du börjar, ju fortare ser du resultat. Du känner dig så mycket mer välvårdad och blir dessutom snyggare. Att du som man tar hand om din hud är egentligen lika viktigt som att kvinnor tar hand om sin hud på ett bra sätt.

Som sagt. Ta hand om din hud varje dag på ett bra sätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *