Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Ansiktsserum – effektiv hudvård för män

Vår hud består av tre lager – underhuden, läderhuden och överhuden. Överhuden består av flera lager av celler och det tar ca en månad från det att en cell skapas nederst i överhuden till dess att den når hudens yta. Denna process kallas för keratiniseringsprocessen och betyder att cellen under sin vandring uppåt blir mer och mer keratiniserad, för att slutligen vara helt fylld av keratin. Keratin är ett slitstarkt protein som bland annat finns i vår överhud, naglar och hår. De keratiniserade hudcellerna är det vi kallar för ”döda hudceller” och dessa hudceller kan inte absorbera de produkter som appliceras på huden. För att vi ska kunna påverka hudens välmående krävs det att vi använder produkter som kan penetrera så djupt ner i huden att de når de levande cellerna.

Men hur når vi de levande cellerna? Det krävs att hudvårdsprodukternas molekyler är av en viss storlek för att hudvårdsprodukten ska kunna penetrera ner i huden. Ett ansiktsserum har mindre molekylstorlek än andra hudvårdsprodukter. Därför kan ansiktsserumet penetrera djupt ner i huden och arbeta effektivt. Det finns oändligt många ansiktsserum för alla tänkbara hudproblem. På grund av molekylstorleken ska ansiktsserumet alltid appliceras innan alla andra hudvårdsprodukter undantaget ansiktsrengöring då ett ansiktsserum alltid ska appliceras på rengjord hud.

Ett ansiktsserum är sammansättning av koncentrerade verksamma hudvårdsingredienser till skillnad från ansiktskräm som har egenskaper i form av att exempelvis mjukgöra och skydda huden. Därför är ett ansiktsserum mer effektivt, särskilt på hudproblem, än en ansiktskräm. Dock ska ett ansiktsserum aldrig användas utan att en ansiktskräm efteråt då ansiktsserumet inte har de skyddande egenskaperna som ansiktskrämen har.

Så här använder du ett ansiktsserum

Börja med att rengöra ditt ansikte med en ansiktsrengöring, exempelvis Elemis Deep Cleanse Facial Wash, och badda torrt med en ren handduk. Ta därefter 2-3 droppar ansiktsserum och applicera med fingertopparna i hela ansiktet. Tycker du att 2-3 droppar ansiktsserum låter lite kan du tänka dig hur du blandar saft – 1 del saftkoncentrat och 9 delar vatten. Glöm inte att ansiktsserumet är ett koncentrat. När du applicerat ansiktsserumet och låtit det torka in applicerar du en ansiktskräm, exempelvis Recipe For Men Anti-Shine Moisturizer.