Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Är du man och rädd för att bli rynkig och gråhårig?

Åldersångest är något vi alla upplever. Men det finns knep för att hålla ditt yttre ungt längre. Det absolut viktigaste att använda för att förebygga fina linjer, rynkor, mörka ringar och påsar under ögonen är ögonkräm.

Huden omkring ögonen är tunnare än all annan hud på kroppen. Därför är den också mer ömtålig. I vårt ansikte har vi så kallade mimiska muskler – de muskler vi använder för att göra ansiktsuttryck, blinka eller le. Det är delvis på grund av dessa muskler vi får rynkor i just ansiktet.

Hur många gånger blinkar du på en minut? En man blinkar i snitt 25-40 gånger per minut, och varje gång belastas hudens fibrer kring ögat och blir svagare. Tänk dig ett gummiband som du sitter och drar i 30 gånger per minut. Till slut kommer gummibandet antingen vara helt slappt och oelastiskt eller gå itu. Även när du kisar belastas huden på samma sätt. Vi kan enkelt sluta att kisa genom att sätta på oss ett par solglasögon, men vi kan ju inte sluta att blinka?

En ögonkräm är tunnare än en ansiktskräm och har mindre molekyler för att kunna penetrera djupt ner i huden. Ögonkrämen stärker hudens fibrer och ser till att fukt kan binda sig på djupet vilket verkar som hudens naturliga ”fillers”. Den motverkar även påsar och mörka ringar under ögonen genom att verka fuktgivande och dränerande. På grund av molekylstorleken är det viktigt att ögonkrämen appliceras innan ansiktskrämen, så att inte ansiktskrämen blockerar ögonkrämen från att penetrera ner i huden.

Det är viktigt att börja med ögonkräm i tid, faktiskt redan vid omkring 25 års ålder, för att förebygga fina linjer och rynkor. Men glöm inte – bättre sent än aldrig! Det finns olika typer av ögonkräm, ögongel för den unge mannen, ögonkräm för den torre och ögonkrämer som verkar extra anti-aging för den äldre. Det finns även ögonkrämer med applikatorer, exempelvis en kall metallroller som applicerar precis rätt mängd och känns härligt uppiggande.

Alla typer av ögonkräm ska appliceras på samma område

Efter att du rengjort ditt ansikte med ansiktsrengöring tar du ögonkräm, exempelvis Recipe For Men Under Eye Gel i mängd motsvarande ett knappnålshuvud. Applicera ögonkrämen med duttande rörelser i en cirkel runt ögat, längs med benkanten. Använder du en ögonkräm med roller, exempelvis Elemis Anti-Fatigue Eye Gel rollar du ögonkrämen ett varv runt ögat längs med benkanten. Du ska inte applicera på ögonlocken eller närmre ögat än benkanten, ögonkrämen är effektiv nog att arbeta med huden där ändå. Därefter applicerar du ansiktskräm.