Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Manlig hårvård

Håret är en symbol för både manlighet och kvinnlighet, och enligt idealet ska det vara tjockt, mjukt och glänsande i en intensiv färg. Anledningen till detta ideal finns djupt inpräntat i vårt primitiva DNA. Ett tjockt och vackert hår vittnar om hälsa, ungdom och fertilitet vilket signalerade till våra förfäder att en person vore fördelaktig att föra sina gener vidare med.

Idag väljer vi inte medvetet partner efter hur pass många barn de skulle ha möjlighet att producera för oss, men vi attraheras ändå ofta av människor med vackert hår och många av oss önskar nog att vi kunde stoltsera med ett lite bättre svall. Är du inte nöjd med ditt? Lider du av håravfall? Räds icke! Det kan vara både moderiktigt och sexigt med ett kalt huvud, det viktiga är att det är välvårdat! Har du begynnande grått hår och undrar vad du kan göra åt det? Eller kanske stressas du av mjäll i hårbotten?

De vanligaste problemen – håravfall

Det män i huvudsak söker hjälp för när det gäller utseendet, är håravfall. Det kan ofta finnas en stor osäkerhet förknippad med detta ämne. Om håret bara har börjat tunnas ut lite finns det ett flertal produkter man kan använda sig av för att motverka utvecklingen, exempelvis Anti Hair Loss Shampoo från Intragen eller Anti Hair Loss Tonic från Floïd.

Liknande produkter bör användas dagligen och kontinuerligt för bästa resultat. Man bör även äta en hälsosam och varierad kost. Har man tappat stora delar av håret eller har kala fläckar, rekommenderar vi istället att man söker upp en bra barberarsalong där kunniga experter kan raka huvudet på ett sätt som lyfter ”frisyren” till riktigt höga höjder! Det finns massor av män, såväl celebriteter såväl som oss vanliga dödliga, som rockar skallighet med stil! Du skulle väl exempelvis aldrig våga ifrågasätta Bruce Willis manlighet?

Mjäll och grått hår

Mjäll kommer som ett brev på posten när hårbotten är torr och irriterad. Ofta vanligt i växlingen mellan varm och kall årstid eller om man duschar mycket och därmed torkar ut den känsliga huden. Många produkter på marknaden idag som används mot mjäll har billiga och lågkvalitativa ingredienser som på sikt istället torkar ut hårbotten än mer och skapar mer mjäll. Investera istället i en vettig produkt som både lindrar symptomen och tar bort grundproblemet. Här kan Anti-Dandruff Shampoo från Recipe for Men, starkt rekommenderas.

Många får panik när de ser de första grå håren. Men grått hår är faktiskt nåt av det snyggaste som finns – och det brukar även många kvinnor gå i god för. Våga låta ditt mogna och charmerande svall övertas av spräckliga strimmor i alla nyanser av grått! Om du verkligen inte uppskattar detta rekommenderar vi att du istället för att färga håret, vilket ofta kan se onaturligt ut, använder en produkt som gradvis bygger upp förlorade pigment igen, så som 2000 Lotion från Grecian Formula.

Lycka till, och tänk på att det är en ”hår-fin” gräns mellan miserabelt och snyggt hår! Ett välvårdat svall vinner alla gånger!