Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Ansiktsmask tips och råd för bättre hy

Man med ansiktsmask

Din hud förändras hela tiden och du måste ta hand om den. Ansiktsmasker rengör, tar bort döda hudceller, stärker och gör huden mjuk och spänstig. En skrubbkräm har ungefär liknande effekter på huden förutom att en ansiktsmask är skonsammare. Regelbunden användning av ansiktsmask gör att huden håller sig frisk och fräsch.

Att lägga en ansiktsmask ungefär en gång i veckan gör underverk för huden. Oftare användning ska man vara försiktig med, då det kan torka ut huden hellre än tvärtom. När du applicerar masken i ansiktet ska du tänka på att inte lägga den just runt ögat, där huden är extra känslig. Hur länge masken ska vara på varierar, allt från tre minuter till en halvtimme.

En del masker är avsedda för att ha på sig under en hel natt. När den ska tas bort kan det göras genom att skölja ansiktet i ljummet vatten.

Tips för ansiktsmasker

  • Rengör ansiktet innan applicering av ansiktsmask.
  • Undvik partierna kring ögonen.
  • Läs noga instruktionerna på förpackningen.
  • Använd inte för ofta. En gång, max två gånger/vecka.
  • Tvätta av med ljummet vatten och undvik tvål.

Att tänka på när du ska köpa ansiktsmask

Ansiktsmasken är en bra grund i hudvården och det är viktigt att välja rätt så att den passar din hudtyp. Torr hy behöver en fuktgivande mask, medan fet hy mår bättre av en rengörande mask. Solskadad hy kan behöva en skönt lindrande mask och den trötta hyn får mer lyster med en mask som har reparerande egenskaper. Blandhy kan behöva olika sorters masker på olika delar av ansiktet.

Peel-offmasken torkar och dras av som ett skal. Andra typer av ansiktsmasker är som kräm, lera eller gelé. Innehållet i en ansiktsmask brukar förutom vitaminer och mineraler, vara olika fruktextrakt.

Välj rätt mask för just din hudtyp.

Blandhy? Välj olika sorter. Det finns ansiktsmasker speciellt avsedda för män. Det är dessa ansiktsmasker du skall satsa på helt klart. Du hittar våra ansiktsmasker här.

Läs innehållsförteckningen, speciellt om du har några allergier.

Detta var några av alla de tips och råd som vi kan ge dig som funderar på att köpa en bra ansiktsmask. Det gör verkligen underverk för hyn och huden om du använder en mask tex en gång per vecka. Du kommer märka skillnad direkt på huden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *