Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Blandhy – Sköt om din blandhy

Att sköta om sin blandhy

Denna typ av hy är den vanligaste och är som man hör på namnet blandad mellan fet och normal/torr hud. Ofta är man torr på kinderna och mer fet på den s k T-zonen, dvs panna, näsa och haka. Det mest lämpliga är att behandla varje område av sin hud för sig.

Blandhy

Det normala/torra hudområdet behandlar man med produkter just för denna hudtyp. De feta partierna behandlas med produkter för fet hud. En annan variant är att välja en produkt som passar till båda hudtyperna samtidigt. Prova dig fram och välj det alternativ som passar just dig och din hud.

Huvudsaken är att din hud mår bra och att du känner dig fräsch. Det gör du när din hud mår bra. Känner dig fräsch alltså. Då har du hittat rätt med dina produkter och kan njuta av att ha en bra och skön hud.

Här kommer lite tips på hur du kan sköta om din blandhy

Använd en bra rengöringsprodukt för normal till fet hy. Tvätta morgon och kväll. För att ta bort sista resterna av fett och eventuellt smuts kan du använda ansiktsvatten i T-zonen. Det sluter även porerna bra.

Lägg på en fuktighetskräm för normal till fet hy. Vill du ha separata krämer tar du en kräm för fet hud i T-zonen och i övriga ansiktet tar du en kräm för torr hud. Viktigaste är att du alltid lägger på fuktkräm. Du kan lägga på en anti-shine produkt på T-zonen om du har lätt för att bli glansig.

Gör en peeling 1-2 gånger i veckan. Då får de vårdande krämerna lättare att verka. Du kommer dessutom att se fräschare ut. Ansiktsmask 1 gång i veckan är skönt. Ansiktet blir ordentligt rent, också på djupet.

Porerna dras samman och du känner verkligen hur välgörande masken är.

Detta var några av våra tips på hur du ska ta hand om din blandhy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *