Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Ta hand om huden i vinter

Vinterhud för män

Vintertips för din hud

Det finns några grundläggande tips du kan använda dig av för att du skall ta hand om din hud på bästa sätt när det är vinter. Huden tar extra mycket stryk på vintern kan man säga. Det är kallt ute, varmt inne och ofta blåsigt – ja alla väderlekar råder och huden behöver extra omvårdnad i vårt många gånger karga klimat.

Ta hand om din vinterhud

På vintern är det många som får problem med sin hud. Huden blir framförallt torr, men även irriterad och flammigt röd. Egentligen är det kanske inte så konstigt, stora temperaturskiftningar och dessutom är ju ansiktet hela tiden i direktkontakt med luften. Det är både kallt, torrt, fuktigt, blåsigt och varmt om vartannat och detta påverkar såklart huden på ett negativt sätt. Inget konstigt med det. Här hittar du bra produkter för ansiktet och vinterhud

Huden består av olika lager

Vår hud består av olika lager, och det yttersta, hornlagret, har en vattenbalans som  är anpassad till vår omgivning. När luften är torr, som den är på vintern, utsöndras vatten från huden för att hålla en jämn balans. Det är därför vi får torrare hud på vintern. det är många som lider av alldeles för torr hud just på vintern. De får smörja sig rejält för att det överhuvudtaget skall fungera i detta kalla och många gånger kaga klimat som råder här i norra Europa.

Tips för din vinterhud

  • Använd inte tvål när du tvättar dig. Tvål torkar ut din hud. Använd hellre rengöringsmjölk
  • Kylan gör huden extra torr. Ge den fukt, fett och näring. Välj en bra kräm för ditt ansikte
  • Din nattkräm skall helst innehålla extra näring. Detta ger ett bra skydd utomhus nästa dag
  • Solskydd är bra att använda de fina dagarna. Skydda din hud väl mot solens starka strålar
  • Huden torkar ut även inomhus denna årstid. Använd en bra kräm
  • Tvätta ansiktet färre gånger än på sommaren
  • Ställ gärna skålar med vatten vid elementen. Detta ger fukt till luften

Detta är några av alla de saker du kan göra för att ta hand om huden på vintern. Vi lever som sagt i ett kargt klimat som verkligen sliter på vår hud många gånger. Detta gör att vi behöver ta hand om oss och vårt yttre lite extra för att vi skall behålla lystern och vitaliteten i huden längre. Man behöver inte göra detta, men det är verkligen bra ifall man är lite extra omtänksam mot sig själv vintertid. Det tjänar man på. Läs gärna vår andra artikel om vinterhud.

Produkter för din vinterhud

Det finns en mängd riktigt bra produkter du kan använda dig av under vinterhalvåret och vi listar ett par av dessa här nedan:

Ansiktskrämer
Rengöringskräm
Produkter för läpparna
Rengöringsmjölk

Detta är bra produkter för att du skall kunna ta hand om din hud på bästa sätt nu i vinter!

Kall luft utomhus blandat med torr värme inomhus gör att vår hud lätt blir irriterad. Det är inte alls ovanligt att personer som andra tider på året inte har några problem med huden får problem med huden i ansiktet och på övriga kroppen under just vintertid. Det är då som vädrets makter är som sämst för huden med alla dessa skiftningar och det påverkas såklart många personer.

Ta hand om din hud vintertid

Det är därför så viktigt att vi tar hand om vår hud under vintern. Huden behöver extra fukt för att klara dessa påfrestningar. Bra produkter som är speciellt anpassade för vinterklimat. Det finns en mängd riktigt bra produkter i vår webbutik som hjälper dig att hålla din hud fuktig och fin även under vintern. Kom även ihåg att solen kan vara stark även på vintern, använd därför produkter med solskyddsfaktor när du vistas länge ute. Vår vinterhud behöver extra vård för att må bra och se bra ut. Det är egentligen en självklarhet!