Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Recept på skäggolja – Gör din egen skäggolja hemma

Recept skäggolja

Hemmagjord skäggolja

Det är egentligen inte så svårt att göra sin egen skäggolja. Man kanske inte vill, men vill man så går det relativt lätt att göra sin egen hemmagjorda skäggolja. Det behövs lite olika ingredienser till ditt recept, men de kan du lätt köpa antingen i butik eller på internet. Så om du inte vill köpa din skäggolja på apoteket eller liknande utan vill så kan du välja att göra den själv istället.

Recept på egen hemmagjord skäggolja

Du behöver endast två ingredienser för att tillverka din egen skäggolja hemma. Du behöver en så kallad bärande olja, det vill säga en basolja och en essentiell eller esoterisk olja för att få en god doft och få till de där vårdande egenskaperna som kännetecknar en riktigt bra skäggolja.

Du kan som sagt köpa dina olika oljor både på nätet eller i butik. Hälsokostbutiker brukar ha dessa olika oljor på lager. Beroende på vilken doft och vilken egenskap du vill ha på din skäggolja, så formar du ditt inköp efter din smak.

Recept skäggolja

Du behöver en bra Basolja 1dl, följande oljor är bra exmepel på olika basoljor. Egentligen behöver du bara en av dessa men du kan cpkså välja att blanda de i olika delar för att få olika egenskaper på din skäggolja.

 • Mandelolja som är mjukgörande, vårdande och dessutom rikt på E-vitamin. Mandeloljan skyddar ditt skägg och återfuktar och passar extra bra till skägg som behöver fukt och näring.
 • Jojobaolja
 • Arganolja
 • Ricinolja
 • Druvkärneolja (grapeseed oil)

Esoterisk eller essentiell olja för doft och de vårdande egenskaperna

Du använder dig av en essentiell eller eterisk olja och tar ca 10-15 droppar. De oljor som brukar passa bra till en egen skäggolja är följande.

 • Sandlewood
 • Cedarwood
 • Peppermint ger fräsch doft
 • Lemongrass ger en fin doft
 • Teatree är vårdande
 • Eucalyptus är både god och har vårdande egenskaper

Så här enkelt är det att göra egen skäggolja hemma.

Så här gör du din egen skäggolja:

Du börjar med att blanda 1 deciliter olja med mellan 10-15 droppar essentiell eller eterisk olja. Du kan välja en basolja + 1 essentiell eller eterisk olja men du kan även blanda flera olika essentiella oljor och basoljor, för att få en bättre doft eller få till din egen favoritolja.

Enklast är om du blandar ihop oljorna och sedan tappar upp det i en burk eller liten flaska. Du kan köpa flaskor på apoteket eller på Internet. Du kan antingen använda din nya egengjorda skäggolja själv eller ge bort den till din far eller en kompis. Du kanske även kan sälja din nya hemmagjorda skäggolja!

Detta recept på skäggolja tar bara två minuter att göra! Du kan även köpa direkt online. Vill du inte göra din egen skäggolja, så går det enkelt att köpa din olja här.