Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Raktips – Tips för bästa rakning

Våra bästa Raktips

I denna artikel får du våra bästa raktips! Det finns flera viktiga saker du kan göra för att din rakning skall bli så effektiv och bra som möjligt. Det viktigaste är att förbereda och värma upp huden före rakningen. Det enklaste är att göra det efter att du duschat. Då är både hud och skäggstubb skönt varma och mjuka. Man skall ju raka av skägget och mustaschen inte hugga eller fila av det som många gör. För bästa rakningen så skall man vara noggrann och varsam och raka av skägget.

Bästa rakblad

Rakningen blir så mycket behagligare och du slipper irriterad hud. Du får inte den där riviga känslan, utan det går så mycket enklare och känns så mycket bättre. Det skall vara skönt och enkelt att raka sig. Du kommer att få in en bra rutin med tiden, men det är viktigt i början att du ger dig själv tid och gör det till en liten stund för dig själv i badrummet när du skall raka dig.

Du minskar även uppkomsten av s k skäggfinnar om du förbereder din känsliga hud i ansiktet.

Byt rakblad i din rakhyvel ofta

Byt rakblad ofta. Så snart du känner att det tar emot vid rakningen är det dags att byta. Alltid vassa rakblad för bästa resultat. Det är inte meningen att du skall hugga av ditt skägg utan du skall raka av det med en skarp och ett nytt vasst rakblad i din hyvel. Så se till att du har vassa blad i rakhyveln och att de är rena och fräscha.

Bästa raktips

Du kan med fördel använda en rakhyvel med batterifunktion. Här hjälper vibrationen till med att skära av skäggstubben och därför håller sig bladet vasst lite längre. Som sagt här ovan, vasst rakblad är det som gäller. Vi har säkert alla stått i duschen och huggit med en slö rakhyvel, men det är inget att hålla på med. Skarpa blad och vasst blad är det som gäller.

Aftershave ger lindring åt huden

Använd alltid en vårdande och lugnande produkt som dessutom är antiinflammatorisk efter rakningen, men se till att den inte innehåller uttorkande alkohol. En bra och fin aftershave gör susen. Din hud mår så mycket bättre av fina produkter med lite högre kvalitet.

Bästa Aftershave

Det finns vissa skäggtyper som är något svårare än andra. Först har vi de rödlätta männen som har känslig hy och grovt skägg. Sedan har vi de afrikanska männen som har både grovt och lite lockigt hår. För dessa är det extra viktigt med bra förberedelser och produkter. Inget fusk utan då tar det lite längre tid, men det är ju helt klart värt det när man får ett bra resultat.

Ha en särskild handduk till ditt ansikte. Det är viktigt att den är helt ren, då ansiktet är känsligare efter rakning. Använd en ren handduk och byt helst handduk efter varje gång.

Rengör även din rakhyvel efter varje rakning

Var noga med din rakhyvel och ta hand om dina rakningsprodukter på bästa sätt. Alltid. Ju bättre produkter du använder och ju bättre rakblad och hyvel du har desto enklare kommer det bli att få till den bästa rakningen. Hoppas du har fått med dig några bra tips och råd och att du njuter av ditt skägg när du fått ordning på det.

Det här var lite tips på vad du kan tänka på inför din rakning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *