Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Safety razor guide

Säkerhetshyvel med tillbehör

Bästa Safety razor guide

Safety razor, eller säkerhetshyvel som den heter på svenska, blir alltmer populär. Detta beror främst på att den ger en så nära och perfekt rakning. Rakbladen som används till en safety razor är vassa på båda sidor och kallas därför dubbelrakblad. De är tillverkade i rostfritt stål och detta gör att de håller skärpan mycket länge.

Hyvlarna tillverkas i ett material som gör att de är hållbara hela livet. Att dubbelrakbladen dessutom är billiga och hållbara gör ju att denna typ av rakning är ett bra miljövänligt alternativ.

En safety razor är konstruerad med en vikt som gör att du inte behöver trycka hårt vid rakningen. Du behöver bara följa ansiktets konturer med hyveln. Man kan säga att hyveln gör jobbet åt dig.

Bra jämn nära rakning

Det finns olika hyvlar att välja på, allt från enkla klassiska modeller till mer eleganta och lyxiga. Det finns även särskilda hyvlar för dig som har kraftigare skäggstrån. En annan variant är Twisted top. Den har ett skruvat huvud som gör att den kan vinklas åt olika håll.

Alla har de gemensamt att man har ett bra grepp om dem och att de ligger skönt och säkert i handen. På dessa hyvlar finns det olika inställningar. Du ändrar enkelt dessa inställningar beroende på hur nära rakning du vill ha.

Skötsel av din säkerhetshyvel

Prova dig fram till vad som passar just dig och din rakning. När det gäller skötseln av din hyvel är det enklaste att komma ihåg att du gör rent efter varje rakning. Använd dig av en tandborste eller annan mjuk borste.

Skölj och borsta bort strån och tvålrester. När du byter blad kan du passa på att göra en storrengöring. Skruva isär alla delar och tvätta rent. Låt lufttorka.

Det är enkelt att byta blad. Du skruvar bara upp rakhyvelns huvud, tar bort det gamla bladet och sätter dit ett nytt och skruvar igen.

Var noggrann med din rakhyvel

Innan du börjar din rakning är det viktigt att du kontrollerar att hyveln är ordentligt ihopskruvad. Skruven ska inte vara mer åtdragen än att den enkelt kan skruvas upp, då är bladet i rätt och säker vinkel.

Kom ihåg att rakbladshuvudet sitter fast i denna hyvel. Var lätt på handen och följ ansiktets konturer. Du kommer snart att få in den rätta tekniken och då kommer du att märka att detta är ett av de mest behagliga sätten att raka sig på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *