Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Skydda dig mot solen med solskyddsfaktor

Varför vi ska skydda oss mot solen

De flesta av oss älskar solen och vänder gärna upp ansiktet för att få så mycket som möjligt av de värmande strålarna. Det är dock viktigt att du skyddar dig mot solen och dess starka solstrålar. Skydda dig med solskyddsfaktor.

Vistas du i solen utan att skydda dig åldras din hud fortare och det finns dessutom risk för hudcancer. Vår kropp har ett eget försvar mot solens starka strålar. Detta ämne, melanin, bildas i kroppen när huden utsätts av solljus.

Skydda dig mot solen

Melanin räcker inte. Du behöver solskydd.

Vi måste komma ihåg att detta skydd inte räcker. För att vi ska vara tillräckligt skyddade ska vi använda bra solskydds-produkter. Då minskar vi avsevärt problem och risker såsom rynkor, torr och sladdrig hud, pigmentfläckar och den fruktade hudcancern.

När huden skyddas får man en mer jämn och långvarig solbränna och man slipper stramande och flagande hud. Smörj in dig ordentligt innan du går ut och förbättra skyddet under dagen.

Solskydd i ansiktet

Ansiktet är mest utsatt för solen och behöver därför extra skydd. Vi rekommenderar minst solskyddsfaktor(SPF) 20 för ansiktet. Det finns även solstift man kan använda på t ex panna, näsa och området runt ögonen där vi är särskilt känsliga.

Efter en dag i solen behöver huden fukt. Du behöver återfukta huden som utsatts för solljuset. Det finns många bra after -sun produkter. De ger välbehövlig fukt till huden och lindrar dessutom skönt om du råkat bränna dig. Huden får också en snyggare färg som håller mycket längre.

Respekt för solljuset och solstrålarna

Vi ska ha respekt för solen och dess kraft. Samtidigt som vi ska ta vara på ljuset och värmen måste vi komma
ihåg att skydda oss på ett bra sätt, så att vi får ut det bästa av solen. Du behöver solen och dess underbara ljus, men se till att du skyddar dig med bra solskydd de dagar när den är extra stark.

Är du på semester skall du absolut använda solskyddsfaktor mot solen utomlands. Du är kanske inte van vid de starka strålarna och då behöver du skydda dig.

Se till att skydda dig mot solen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *