Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Vad är nageltrång?

Fot från man

Hur behandlar man Nageltrång

Nageltrång är något som kan drabba vem som helst, och de som haft det vet att det kan göra rejält ont. Nageltrång kan bero på att man klippt naglarna för långt ner eller att man haft för trånga skor. Det kan också vara medfött. Det finns några enkla tips för att lindra dessa problem och kanske helt förhindra dem.

Här ser du våra produkter för naglar och fötter.

Använd en rejäl nagelsax som är avsedd för just tånaglar, allra bäst är en tång. Du ska alltid klippa rakt av. Felet många gör är att de följer tåns form. Ha inte för trånga skor. Tårna ska kunna röra sig. Du kan klippa ett litet v framme på nageln, då vill den dra ihop sig och trycket mot sidorna försvinner.

Har du nageltrång kan du behandla detta själv i första hand

Börja med att klippa nageln helt rakt. Sedan gör du små bomullstussar, i storlek som ett tändstickshuvud. Ta alsolsprit på tussarna och peta in dessa under nageln med t ex en pincett.

Det kommer absolut att göra ont, men detta trycker upp nageln samtidigt som det renar och tar död på bakterier. Byt tussar och gör rent tån varannan dag.

Har du en rejäl infektion kan du prova med rejäla kompresser och omslag som du dränkt in med alsolsprit. Ser du ingen förbättring och känner att du gjort allt du kunnat kan du ringa sjukvårdsupplysningen för råd. Nu vet du hur du skall ta hand om ditt nageltrång ifall du får ett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *