Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Hårborttagning – Så här gör du

Manlig vaxning

En av de bästa metoderna för att ta bort hår på kroppen är vaxning. Man kan inte säga att det är helt smärtfritt men det ger ett riktigt bra resultat. Håret växer långsammare och blir allt glesare när du vaxar regelbundet. Man kan med stor säkerhet säga att vaxning egentligen har ett lite dåligt rykte. det gör som sagt inte så ont, som alla föreställer sig och de som väl kommit igång med sin vaxning fortsätter då det är ett av de bästa sätten för att få bort hår mer permanent.

För att få ett bra resultat vid hårborttagningen ska man rengöra området noga och helst också göra en peeling. Se till att det verkligen blir rent runt det område som du skall göra rent. det är viktigt för slutresultatet. Hårborttagning för kvinnor och hårborttagning för män skiljer sig på ett par punkter.

Några självklara punkter, som du säkert förstår. Områden där det skall göras bland annat.

Det är bara en myt att man får mer och tjockare hår efter en hårborttagning. Det kan kännas att det är tjockare när det växer ut efter en rakning, men det beror på att stråna skärs av och de känns vassa. De är absolut inte tjockare. det är som sagt en myt och du kan absolut vaxa dig och du behöver inte vara rädd för att håret skall bli tjockare.

Ska man åka på solsemester ska man helst raka sig ca en vecka innan man åker pga att huden blir lite känsligare. Detta gäller även vaxning och användning av hårborttagningskräm. Du kan få lite röd hud efter att du vaxat eller rakat dig, precis som redan vet och det är snyggast om du låter detta lite röda får lägga sig en tid innan du tar på bikinin.

Rakning med hyvel kan man däremot göra under solsemestern, men tänk på att det kan svida och bli lite irriterat i saltvatten. Var noga när du rakar dig och ta hand om huden både innan och efter din rakning. Det tjänar du på i längden.

Hårborttagning med laser ska helst undvikas helt i samband med sol

Vid hårborttagning uppstår ganska ofta utslag och irritationer och detta gäller vid vilken metod du än använder. Använder du produkter som är speciellt anpassade för rakning brukar utslagen försvinna ganska omgående.

Ta hand om din hud och speciellt vid en hårborttagning, som kan vara mer eller mindre påfrestande för huden. Följ våra enkla tips och få en skön hårborttagning  och slät hud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *