Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Manlig fotvård

Tiderna förändras och idag blir det mer och mer vanligt att män i precis samma utsträckning som kvinnor lägger tid och pengar på att vårda sitt yttre. Det finns nu även en hel uppsjö av fantastiska, innovativa produkter, speciellt utformade för män.

Kanske känns det ännu avlägset för dig att använda kosmetika för att dölja skavanker eller lägga ansiktsmasker och göra manikyr? Fotvård kan då vara en bra sak att börja med. Att ha sköna, fina fötter är en underbart uppiggande känsla för alla, och det behöver inte ta lång tid. Följ vår guide för de fräschaste fossingarna!

Göra själv eller på salong

Det kan vara lockande att betala en expert på salong för att sanera dina vinterglåmiga tassar, och givetvis känns det riktigt lyxigt och avslappnande. Men det kan kosta alltifrån 500 – 1 000 kronor per besök. Att istället köpa hem bra produkter är att lägga ut en engångskostnad, så att du sedan kan behandla dig själv om och om igen! Dessutom får du då möjlighet att välja sådant som är avsett för just dina hudproblem eller med exempelvis ekologiska, kylande eller icke-allergena ingredienser.

Start-kittet

Alla som vill ägna sig åt fotvård i hemmet behöver införskaffa sig ett grundläggande kit. Det bör framförallt innehålla en grov fotfil, skrubb-sten eller fotskrubbskräm för att få bort de värsta förhårdnaderna.

Män som aldrig har gjort detta förut kommer att uppleva en enorm känsla av njutning när hälarna är mjuka och fina och fria från sprickor. Utan detta går dessutom inte de mjukgörande krämerna in ordentligt i huden. Vi rekommenderar en toppenbra fil från tyska märket Merkur, samt elektriska fotfilar från märket Scholl. Eller varför inte sitta i ett skönt fotbad? En nagelsax eller nagelfil är också viktigt att inhandla och utan dessa görs ingen pedikyr komplett.

Investera sedan i en riktigt härlig, mjukgörande kräm att smörja fötterna med. Vi har både budgetalternativ och lyxigare varianter, men pushar gärna lite extra för produkten Fot- och hälkräm från Titania, som inte bara läker spruckna hälar utan även motverkar dålig lukt!

Mer fotvård

Den som vill gå ett steg längre kan sedan pensla in tånaglarna med en nagelvårdsolja, för extra näring och glans. Vi har bra produkter från bland annat Scholl för detta. En perspirex kan också vara att föredra, det vill säga en slags deo för fötterna som gör att dina älsklingar inte stinker gammal ost efter en hel dag instängda i skorna. Apropå skor kanske även Sneaker Cleaning Kit från Men’s Society vore något? Fotvård borde ju även handla om hur det vi har på fötterna ser ut, att de är fräscha och hålls efter!

Om du ändå inte fått nog utav alla dessa fotvårdstips, så finns det ett enormt utbud av behandlingar på marknaden idag. Prova till exempel den populära fiskpedikyren, där små, små fiskyngel äter upp de döda hudcellerna från dina hälar!

Hoppas nu att du fått goda råd på vägen, och att du från och med nu börjar sköta om dessa trogna tjänare som bär oss genom livet – fötterna.