Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Ryggbehåring – Hår på ryggen

Man vid brygga

Hur gör man med ryggbehåring?

Det är många män som har hår på ryggen, vissa har inga problem med detta, men det finns andra som vill ha bort håret. Även mängden hår skiljer sig, vissa män har några hårstrån medan andra har betydligt kraftigare hårväxt. Faktum är att de allra flesta män över tretio år har hår på ryggen, dock olika mycket och beroende på hur mörkt och tjockt håret är så kan se väldigt olika ut.

Om du tillhör en av dem som vill ta bort håret på ryggen finns det några olika metoder, både mer professionellt som bör utföras på klinik, och sådana du kan göra hemma på egen hand. Epilering är en av metoderna där man drar ut hårstråna från rötterna. Sedan har vi laser och IPL, där handlar det om som man hör på namnet om laser och pulserande ljus som används för att döda hårsäcken vilket gör att håret till slut faller av.

Den allra enklaste metoden för att ta bort hår på ryggen är att använda en hårborttagningskräm. Du lägger helt enkelt på krämen och låter den verka en stund, sköljer sedan av både kräm och hår. Enklare kan det inte bli. Använder du dig av denna metod måste du dock upprepa den ofta.

Vaxa bort håret

Du kan även vaxa bort håret. Tänk på att vara helt ren när du lägger på vaxet. Är du smutsig blir resultatet därefter. Du ska lägga på vaxet medhårs, men sedan rycker du av det mothårs. Du ska inte rycka av uppåt, utan ryck parallelt med hudytan. Har du kraftig behåring kan du få göra om proceduren flera gånger.

När du är klar med vaxningen ska du använda en produkt som lindrar och samtidigt kyler ner huden. Till exempel en Soother eller en Aloe Vera-kräm, de lugnar skönt. Det finns även bra produkter som hämmar hårväxten att komma tillbaka, prova gärna Kalo Post Epilating Lotion.

Efter några dagar kan du använda en peeling eller scrub som tar bort döda hudceller och som även motverkar vaxfinnar och hår som växer inåt. Veet är ett erkänt varumärke och ett riktigt bra vax för att få till den där snygga hårlösa ryggen.

Raka bort hår på ryggen

Självklart kan man välja att raka bort sin ryggbehåring. Precis som med hårborttagningskräm så är det något man får göra ganska ofta om man vill ha den där silkeslena ryggen. Enklast är om du har en partner som kan hjälpa dig med rakningen, då funkar det enkelt med vanliga rakprodukter och rakhyvlar.

Om du är själv och vill raka ryggen så finns det faktiskt produkter som hjälper dig med det också. Bakblade 2.0 är en sådan produkt som är en rakhyvel med extra långt handtag vilket möjliggör att du enkelt själv kan komma åt baksidan och få till rakningen på egen hand.