Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Aftershave splash/Aftershave balm – Vad väljer man?

After shave efter rakning

När väljer man Aftershave splash/Aftershave balm?

När du rakar dig utsätts din hud för påfrestningar. Det kanske inte syns med blotta ögat alla gånger, men man kan säga att huden blir irriterad och stressad. Då är det skönt med något som lindrar och lugnar. Som aftershave. Det lugnar, lindrar och återfuktar dessutom huden på ett bra sätt.

Här hittar du våra aftershave produkter

Du kan välja mellan aftershave splash och aftershave balm. Vilken av dessa två du väljer beror på hur en rakning påverkar din hud och vilken du trivs bäst med. Se till att du köper riktigt bra produkter för de kommer verkligen att hjälpa din hud på bästa sätt.

After shave balm

En aftershave balm har en skön krämig konsistens som både lugnar och återfuktar din hud efter rakningen. Den finns både oparfymerad och milt parfymerad. Det finns även balmer som innehåller ämnen som hjälper mot inåtväxande skäggstrån. Många föredrar denna typen av produkt då den är lätt att applicera och oftast så är det den produkt man tidigare använt.

Aftershave splash

Aftershave splash, som ibland även kallas lotion, är flytande och den klappar du in i ansiktet. En splash är bakteriehämmande och hjälper bl a mot inflammerade hårsäckar. Den innehåller alkohol och lugnar inte heller lika bra som en balm.

En del splasher innehåller glycerin som ger en viss återfuktning, men känner du ändå att det inte räcker kan du använda en bra fuktkräm samtidigt. En splash är alltid parfymerad, så väljer du en sådan behöver du för det mesta ingen mer doft.