Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Hur får man skägg att växa snabbt

Få skägget att växa snabbare

Tycker du att ditt skägg växer långsamt? Det finns lite saker man kan göra för att främja skäggväxten. Här har vi gjort en lista på sådant du kan göra för att få igång skäggodlingen. Följ dessa tips och du har förhoppningsvis snart det snygga och manliga skägget du så gärna vill ha.

Lista på tips för snabbare skäggväxt

Det är viktigt att göra rent hela ansiktet morgon och kväll. Avsluta med en skön återfuktande ansiktskräm. Du hittar flera riktigt bra produkter för ditt ansikte här.

Få igång blodcirkulationen och därmed också skäggväxten genom massage. Små lätta cirkelrörelser några minuter om dagen är skönt. Det ger både värme, massage och startar flera bra processer både på och under huden.

Protein och mättat fett ger höga testosteronnivåer och detta i sin tur gör så att skägget växer fortare. Ät mycket av nyttiga feta fiskar, kokosfett, bönor och ägg. Kosten spelar en stor roll för hela kroppen och även för ditt skägg.

fa-skagg-att-vaxa-snabbare

Vitaminer för snabb skäggväxt

B-vitaminer är bra för hår och skägg. B8-vitaminen kallas ibland för hårets viktigaste vitamin, eftersom det producerar keratin och dessutom motverkar skallighet. Vitamin B3 och B5 får igång blodcirkulationen på ett bra sätt. B-vitaminer finns t ex i äggulor, fisk, avocado, fullkornsprodukter, nötter och spenat. Enkelt är att köpa B-vitaminkomplex, där har du alla samlade i en burk.

Vi vet alla att mycket stress har dålig effekt på vår kropp, och då även på hårtillväxten. Både hår och skägg växer bättre om vi stressar mindre.

Sömn är viktigt för snabbt skägg

När du sover fylls din kropp med energi, och då gäller det att du sover ungefär 8 timmar på natten. Detta skiljer ju sig såklart från person till person, huvudsaken är ju att du är utvilad när du vaknar. Denna energi och kraft behöver du för att bygga upp din kropp. Är du inte utvilad får du till slut problem med bl a skägg/hår, muskler och erektionen.

Motion är jätteviktigt för hela ditt välbefinnande. Kroppen mår bäst när den får röra på sig. Det spelar ingen roll vad du gör, bara du gör något, och helst ute i friska luften.

Det är ganska vanligt att män har zinkbrist. Detta kan tyvärr leda till för tidigt åldrande, håravfall och nedsatt sexlust. Zink behövs även för testosteronproduktionen och för att hjälpa kroppen att ta upp järn och A-vitamin. Vi rekommenderar att ta zinktillskott.

Tillskott för snabbare skäggväxt

En mineral vi ofta glömmer bort är koppar. Det behövs för att hårsäcken ska kunna bilda nya starka hårstrån. Koppar finns i princip i alla livsmedel, men mest i bl a skaldjur, inälvsmat, fisk, grönsaker, nötter och kött.

Håret och naglarna byggs upp av keratinproteinföreningar, och för att detta ska fungera behövs kisel. Detta spårämne minskar i kroppen ju äldre vi blir. Kisel finns i bl a potatis, solrosfrön, havre, ris och röd paprika. Det finns även kiseltillskott att köpa på apoteket.

Detta är några av alla de saker du behöver göra för att få skägget att växa snabbt och bli stort och ståtligt. Ta kontroll över din skäggväxt med hjälp av dessa tips och råd.

Hur får man skägg att växa snabbt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *