Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Skäggfinnar – Tips vid skäggfinnar

Vad är Skäggfinnar och vad gör man åt dem?

Skäggfinnar orsakas av hårstrån som växer tillbaka in i hårsäcken efter rakningen. Denna företeelse kallas på ett finare språk för Pseudofolliculitis Barbae. Det är obehagligt och ser inte speciellt snyggt ut. Huden blir irriterad och det kan klia lite vid skäggfinnarna. Det finns dock flera saker du kan göra för att förebygga och undvika dessa skäggfinnar.

Skäggfinnar

När kroppen utsätts för detta framkallas en inflammation i hårsäcken och området blir irriterat. Det kan börja klia och hårsäckarna kommer att likna en finne. Att man får dessa problem beror ofta på att döda hudceller, fett och andra orenheter har lagt sig över huden och hindrar att man kan göra en bra och nära rakning.

Noggrann rakning exkluderar skäggfinnar

För att förhindra uppkomsten av dessa skäggfinnar ska du förbereda huden innan din rakning. Det gör du genom att ta bort döda hudceller, även kallat exfoliera. Då blir huden ren och du får ett mycket bättre resultat. Bladet kommer nära huden och skär av stråna på ett riktigt sätt.

Du skall absolut vara noggrann när du rakar dig och då kommer du att kunna undvika problem och bekymmer som kan uppstå vid din rakning. Du kan verkligen undvika finnar vid rakning bara du tar det försiktigt och gör som man skall och det är tänkt.

Mekanisk peeling

Mekanisk peeling är ett sätt att förbereda huden. Det innebär att man masserar huden med en kräm som innehåller små korn. Döda hudceller avlägsnas och huden förbereds på ett bra sätt. Du blir klart bättre av denna enkla behandling.

Gör du detta rätt så är det verkligen en bra metod med mekanisk peeling när du skall förbereda huden. Helt perfekt. Det finns flera olika krämer som du kan använda dig av när du masserar huden. Se till att du får en kräm, som passar dig hudtyp.

Kemisk peeling

Kemisk peeling innebär att med hjälp av bl a mjölksyra och salicylsyra tar bort döda hudceller och även lyfter hårstrån. Den hjälper till att släta ut huden och gör den dessutom mjuk. Du blir även klart bättre av denna behandling.

Det finns även antiseptiska oljor från t ex tea tree och eukalyptus, som rengör huden ordentligt och hindrar porerna från att täppas igen. Vill man ha ett bra resultat är det så viktigt att förbereda huden inför rakningen. Som vi nämnt tidigare i denna artikel, så skall du vara noga med din hud och verkligen ge den all tid och ge den kärlek så att du ser så bra ut som möjligt i huden och slipper skäggfinnar och andra problem, som kan komma av att man slarvar med sina rutiner vad gäller rakning, förberedande och genomgång av huden.

Följ våra råd så slipper du tråkiga och obehagliga skäggfinnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *