Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Ärr i huden – Ta hand om dina ärr

Gör det bästa av dina ärr

Om du haft den oturen att du gjort illa dig, börjar kroppen genast med att försöka reparera skadan. Den försöker att återge den vävnad som gått förlorad, men huden kan aldrig bli helt lika igen. Det ärr som uppstår får en annan färg och en annan yta. Du kan återskapa huden med rätt kräm för dina ärr.

Det finns olika typer av ärr i huden

Hypertrofiska ärr är tjocka, upphöjda och röda till färgen. Keloider breder ut sig utanför själva såret och blir även här något tjockare. De atrofiska ärren får för lite stödvävnad och blir därför gropiga istället.

Ärr i huden

Hur ett ärr blir att se ut beror på många faktorer

Ärrets placering, sitter det nära en muskel blir ärret ofta bredare. Ålder, ärren blir ofta tjockare hos unga, då huden läker mycket fortare. Man kan säga att det blir en överproduktion av den läkande vävnaden.

Får man en infektion i såret läker det sämre och ärret riskerar att bli större. Människor med mycket pigment får ofta keloider och hypertrofiska ärr. Läkare behandlar ärr med silikon, då det har visat sig att just silikon slätar ut och krymper ärrvävnad. Det hjälper främst mot hypertrofiska ärr och keloider.

Man kan behandla olika typer av ärr med Cicatrix. Krämen ger en skyddande hinna mot bl a bakterier samtidigt som den är läkande. Silica hjälper till att ta bort döda hudceller. Krämen innehåller även den viktiga antioxidanten vitamin E. Cicatrix är mest verksam de två första månaderna då ärrläkningen är som mest aktiv.

Tänk på att skydda ärren mot sol och solarium. Det är stor risk att ett ärr missfärgas då det är så mycket känsligare än den vanliga huden. Cicablock är en effektiv kräm som skyddar mot både UVA- och UVB-strålning.

Har du skadat dig, fått ärr efter t ex en operation eller efter acne, eller om du haft vattkoppor, ska du ta extra hand om huden. Var försiktig med den känsliga huden och låt den vila och läka ordentligt.

Få ordning på dina ärr i huden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *