Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Intervju med Gustav, VD på Sliqhaq om hudvård för män

Gustav Bergman, VD på Sliqhaq

Vi arbetar ju med ett flertal bra och välrenommerade märken vad gäller hudvård för män här inne på sajten och Sliqhaq är absolut ett av de bästa företag vi vet i branschen. De har ett brett och stort sortiment med fina produkter och de levererar alltid snabbt och korrekt.

Idag gör vi en intervju med Sliqhaqs VD Gustav Burman – han kommer att kort berätta om bakgrunden om uppstarten för Sliqhaq och samtidigt ge bra tips för dig som man om hur du sköter om din hud och ditt utseende.

Sliqhaqs bakgrund

Upprinnelsen till uppstarten av Sliqhaq fick Gustav efter sina egna personliga erfarenheter av traditionell våtrakning med säkerhetshyvel, borste och lödder.

Gustav Bergman, VD på Sliqhaq
Gustav Bergman, VD på Sliqhaq

Sedan hösten 2013 driver Sliqhaq en barberare och herrfrisör i Umeå – där erbjuds olika hårklippningar, våtrakning med kniv och skäggtrimning m.m. efter etableringen av salongen tog det också fart med försäljning av skönhetsprodukter för män online och en milstolpe var när Sliqhaq 2014 röstades fram som årets nykomling av Prisjakt tack vare kundernas röster och ett högt snitt på kundnöjdhet.

Vad ska män tänka på när de gör rent sin hud?

Det viktigaste är att hitta en rengörare som tar bort smutsen utan att ta bort för mycket av hudens naturliga oljor. Sedan är det bra att använda en toner/ansiktsvatten tillsammans men en bomullsrondell. Den tar bort eventuella tvålrester, smuts och döda hudceller.

Sedan är huden förberedd för återfuktning med en ansiktskräm. Ansiktsvattnet är för övrigt en perfekt touch up och kan användas enskilt om du känner dig ofräsch och ska ut en sväng på kvällen. Eller efter rakning som en rengörande och förberedande behandling innan du återfuktar din hud.

Ge tre bra raktips för den stressade mannen?

Raka dig på kvällen och i direkt anslutning till duschen. Då får den en lugn stund utan stress. När du lärt dig tekniken med en säkerhetshyvel eller kniv så kommer du så pass nära i din rakning att många upplever sig nästan nyrakad dagen efter. Om du upplever momentet med att löddra med borste som omständligt eller tidskrävande så finns de många bra rakkrämer utan borste och rakskum/rakgel med bra skydd och glid.

Vilket är det enskilt största felet män gör med sin hud?

  • Använder hårschampo direkt i ansiktet vilket gör att huden blir för torr och stressad.
  • Rakar sig med för slött rakblad som kanske dessutom har varit i kontakt med handfatet och samlat på sig en massa smuts och bakterier.
  • Eller rakar sig för ofta eller på fel sätt. Underskattar behovet av en bra ansiktskräm och är lite för tuff med huden vid rengöring.
  • Skrubbar sitt ansikte för mycket som gör att huden blir irriterad och att produktionen av hudens naturliga sebum ökar.

Vilka tre produkter rekommenderar du att män skall ha i sitt badrumsskåp?

1. Alunsten eller alunstift för att stoppa blödning från skärsår eller mindre sår.

2. En ansiktskräm som passar din hudtyp och snabbt går in i huden utan att den ska kännas fet.

3. Och en bra ansiktsrengörare i form av en face wash som inte torkar ut huden för mycket utan är mild och tar bort smutsen på ett bra sätt. Om du står och väljer mellan face wash eller face scrub så ska du välja face wash för ansiktskrubben. Ansiktskrubben tar man några gånger i veckan.

Hur gör man för att minska irritation i skäggbotten vid rakning?

Förbered huden med vatten. Det mjukar upp både huden och skägget så att det lättare går att raka av stråna. Ta god tid på dig att arbeta in raklöddret. Använd gärna en rakolja för att få ett extra skydd närmast huden. Raka dig lagom. Överjobba inte. Ju färre drag desto mindre risk för irritation. Var noga med att skölja bort tvålrester innan du återfuktar med en after shave balm.

Hur vårdar man sitt skägg på bästa sätt?

Rengör skägget med en skäggschampo och kamma och borsta det regelbundet. Använd en återfuktande skäggolja. Den tar hand om både huden och skägget. Ett mjukt skägg som kanske även doftar är livskvalité. Det finns även olika skäggbalsam och återfuktande krämer för skägg med samma effekt som skäggoljorna.

Trimma det och håll koll på strån som inte riktigt följer med de andra. Ett vältrimmat skägg ger en massivt intryck och en solid känsla. Styla skägget med mustaschvax eller skäggpomada. Det gör att du får bättre kontroll och uppnår den form du vill ha.

Kort stubb eller lite längre skägg. Vad blir trenden framöver?

Skägg, stubb eller slätrakat är egentligen samma sak. Det handlar om att bejaka sin manlighet och upptäcka de härliga att ta hand om sitt utseende och variera sig som det faller sig. Det finns en hel värld inom manlig skönhet och när man väl har börjat intressera sig och på riktigt känner skillnad i sin dagliga hudvård, rakning eller skäggvård så finns det bara en väg framåt. Det blir en upptäcksresa som pågår hela livet tänker jag.

Nämn tre märken på bra hudvårdsprodukter för män?

De allra flesta hudvårdsmärken har några riktiga godbitar och fullträffar blandat med sina övriga produkter.

  • Tom Robinns ansiktskräm och ansiktsvatten är väldigt bra. Försvinner snabbt in i huden och doftar gott.
  • Jag gillar krämigheten och funktionen i Bulldogs Sensitive Moisturiser och Muhles After Shave Lotions. Perfekt på vinterhalvåret.
  • Rakborsten är ingen riktig hudvårdsprodukt, men den gör fantastisk gott för huden kring exempelvis haka och andra trouble spots. Testa den med Kents rakkräm så blir det åka av.

Nämn någon bra instegsprodukt för mannen som just upptäckt hudvård?

Rakar du dig så är rakkräm och rakborste en bra start. Gärna tillsammans med en säkerhetshyvel. För den skäggige så tycker jag milt skäggschampo med skäggolja. Face Wash och Ansiktskräm. Många slarvar med hudvården. Huden behöver omtanke mellan rakningarna och huden kring skägget med.

Nämn en person som du tycker har riktigt bra hud och som kan vara inspiration för andra män?

Hudvård är större än bara huden. Det handlar om att ta hand om sin kropp. Äta bra, dricka, sova gott. Inte stressa eller frossa i socker. Inkludera fysisk aktivitet i sin vardag. Och på toppen använda bra hudvårdsprodukter som gör sitt jobb och känns bra.

Mycket kan idag gömmas med smink, puder och foundation. Du kan hitta exempel på kändisar som är duktiga på att ta hand om sitt yttre, men ibland också kan se flottiga och dassiga ut. Precis som alla människor. George Clooney är ett säkert kort som också kommit upp i åren och han åldras snyggt.

Detta var Intervju med Gustav, VD på Sliqhaq. Vi tackar för att Gustav tog sig tid att vara med här idag och det var riktigt kul att få din syn och svaren på frågorna vi hade.