Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Håravfall – Varför håravfall?

Håravfall – Varför får du håravfall?

Alla människor tappar hår. Hela tiden tappar vi hår. Det är helt naturligt och man kan säga att ca 100 hårstrån om dagen är normalt. Det låter mycket, men är som sagt helt normalt. Det är helt enkelt gamla hårstrån som gjort sitt och kroppen gör sig av med dessa.

Det finns även andra orsaker till håravfall

Man kan råka ut för genetiskt håravfall. Det är som man hör på namnet alltså ärftligt och kommer från antingen den ena eller båda föräldrarna. Det betyder att hårsäckarna producerar allt tunnare och skörare hår.

Håravfall

Något som framförallt män drabbas av är högt hårfäste. Hårfästet kryper allt längre upp på hjässan. Detta är något som många män mår lite dåligt över, men det skall man inte. Man får försöka att leva med det och acceptera denna form av håravfall.

Det är ovanligt att kvinnor drabbas av just högt hårfäste. De drabbas främst av håravfall på hela huvudet. Orsaken till det kan vara t ex graviditet och andra hormonella förändringar. De blir då lite tunnhåriga över hela huvudet.

När börjar håravfall?

Hur mycket hår man tappar och om och när man drabbas av det är väldigt olika. Det kan börja redan i 25-30- årsåldern. Man kan inte heller säga på förhand hur mycket hår en människa kommer att tappa. Det är väldigt individuellt.

Andra orsaker till håravfall kan vara stress, sjukdomar, näringsbrist eller om man tar någon sorts medicin eller använder droger. Även rökning har en negativ inverkan på vårt hår.

Om man börjar få kala fläckar eller tappar överdrivet mycket hår, måste man hitta orsaken till detta. Ibland kan man även tappa allt hår på huvudet eller till och med på hela kroppen. Då bör man gå till läkare för att utreda det.

Är man orolig för att man tappar mycket hår ska man ta reda på orsaken. För det mesta är det bara tillfälligt och efter en tid mår håret bra igen.

Detta är varför du får håravfall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *