Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Vaxning – Hur gör man vaxning?

Vaxning av bröst

Har du hårväxt på kroppen som du vill ta bort är vaxning en metod du kan använda dig av. Det kan vara lite svårt i början, men när du väl fått in snitsen på hur du ska göra är det en bra metod som håller upp till 6 veckor. Du ska använda ett vax av bra kvalitet, det lönar sig alltid.

Hårborttagningsprodukter

En regel man alltid ska komma ihåg är att vax ska strykas på i hårets riktning. Om stråna ligger åt olika håll, eller om du har lockiga strån, tar du små områden åt gången. Har du aldrig provat vax förut rekommenderar vi att du provar med vaxremsor de första gångerna. De är färdiga att användas och mycket enkla för nybörjare. Det medföljer alltid bra bruksanvisning där det står steg för steg hur du ska göra.

Vaxremsor

En något svårare metod är varmt flytande vax. Här blir resultatet bättre när du väl har lärt dig hur vaxet fungerar och hur det ska läggas på. Även här följer en bruksanvisning med i paketet. Det finns så många olika märken att välja på. Prova dig fram tills du hittar ett vax som du känner dig nöjd och bekväm med.

Flytande vax

Du kan i princip vaxa alla ställen på din kropp, men det finns några ställen du för säkerhets skull bör undvika. Det är skäggväxten och håret på ditt huvud, där vi använder oss av vanlig klippning och rakning. Du ska även undvika den känsliga huden på slemhinnor.

Hårborttagningsprodukter från Veet

Du kommer att bli röd på huden efter vaxningen, det beror bland annat på hur känslig hud och hur grova strån du har. Det är helt normalt att få en rodnad och det försvinner efter någon dag. Du kan smörja med en Aloe Vera gel, den känns skön och har en lugnande och antiinflammatorisk verkan.

Aloe Vera för att lindra vid vaxning

Låt huden vila från bad och sol några dagar, och även från de värsta gympassen då svett kan irritera onödigt mycket. Se till att allmänt vara varsam med din hud och speciellt när du har vaxat dig. Den behöver lite extra omtanke då.

Det kan klia efter en vaxning och det beror oftast på att roten inte följde med, det är helt enkelt så att vaxningen inte gjordes helt rätt. Det är sådana här misstag du ska lära dig av. Ju fler gånger du vaxar, desto bättre resultat kommer du att få. Övning ger färdighet även när det gäller vaxning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *