Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Tips manlig hudvård för svenskt klimat

Man i vintermössa

Klimatet i Sverige är relativt kargt många gånger och det krävs att man verkligen tar hand om sig, sin kropp och sin hud när man bor i Sverige. I denna artikeln skall vi visa på några bra saker som man kan tänka på när man är man och vill skaffa sig fördelar med sig själv och sin hud.

Precisionsrakning

Vill du ha en skarp och riktigt snygg linje när du rakar dig är det en bra idé att införskaffa ett verktyg med bara ett blad. Med en sådan kan du få till de skarpa och de små viktiga detaljerna runt bla käklinjer och polisonger. Använd dig då även av en transparent rakgel så du på ett enkelt och säkert sätt ser vad du gör. Ett annat bra hjälpmedel som du kan ha stor nytta av vid din precisionsrakning är en spegel med förstoring.

Med den ser du att alla linjer blir lika raka på båda sidor av ditt ansikte. Med bra redskap och att du tar god tid på dig kommer du att få ett perfekt resultat.

Svettningar

Att svettas är helt normalt, det är ett sätt för kroppen att hålla en jämn kroppstemperatur. Svett i sig själv luktar inte, det är när svett blandas med bakterier som det i alldagligt språk börjar “lukta svett”. Man kan med operationer och olika laserbehandlingar ta bort möjligheten att svettas, men det finns såklart enklare och mindre smärtsamma metoder, som är bättre både för kroppen och för plånboken.

Det är att hålla rent och att använda en bra antiperspirant. En antiperspirant innehåller aluminiumsalter som stänger igen svettkörtlarna och därmed slipper man illaluktande svettningar.

Antiperspiranter innehåller olika halter aluminiumsalter. Ju mer salt, desto mer effektiv.

Extreme Antiperspirant Roll-on 25% Aluminium
XLRT Antiperspirant Roll-on 20%
Maxim Roll-on 15%
Maxim Wipes 15%
Maxim Sensitive 10,6%
Maxim Sensitive Wipes 10,6%

Det är viktigt att du är både ren och torr innan du lägger på en antiperspirant. Det kan svida rejält även om du bara är lite fuktig. Ett bra tips är att torka armhålan med en hårtork med kalluft.

Har du stora problem med svettningar och vill skydda dina kläder extra, finns det bra och praktiska svettskydd som man kan fästa i plaggets armhåla.

Pormaskar

Talg är hudfett som gör huden mjuk och smidig. Ibland händer det att det blir en överproduktion av talg, vanligtvis i ansiktet och då på t ex näsan. Det är talgkörtelns utgång som täppts till, och det är då en pormask uppstår. Ibland kan det även uppstå en svart prick mitt i pormasken, detta händer ibland när talgen reagerar med syret i luften. Du kan även få finnar på ryggen, armarna, benen och axlarna.

Det har helt enkelt skett en liten kemisk reaktion, den har oxiderat. Det är nu viktigt att ta hand om huden och pormaskarna,annars kan de lätt utvecklas till finnar. Sköt om huden och rengör den noga morgon och kväll.

Man kan klämma ut pormaskarna, men man måste då vara väldigt försiktig för att inte skada huden runtomkring. Ta rent papper runt dina fingrar och kläm försiktigt ut pormasken. Rena fingrar och rent papper så ingen smuts kommer in.

Känslig hud

De vanligaste tecknen på att du har känslig hud är att huden lätt blir irriterad och att du ser små ytliga blodkärl och fina porer. Du kan även känna att det hettar i ansiktet och att huden lätt blir röd.

Många människor har detta problem hela tiden, medan andra kan råka ut för det under vissa perioder. Det finns vissa orsaker till att man får mer känslig hud, och bland de vanligaste är för mycket sol och rökning. Även alkohol och stress kan skada huden och
göra den mer känslig.

När man märker att huden blir sämre är det lätt hänt att man börjar med en alltför omild rengöring, och det resulterar i att huden blir ännu mer ömtålig.

För att skydda din hud och få den att må bra är det viktigt att använda milda produkter. Produkter som återfuktar och lugnar huden på ett behagligt sätt. Se till att skydda huden mot solen, använd helst en ansiktskräm med hög solskyddsfaktor. Med rätt produkter kan även en känslig hud må bra.

Det finns många tips och råd man kan tänka på och det finns bra sätt du kan använda dig av när du skall ta hand om din hud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *