Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Besvärande finnar på ryggen för kvinnor

Få bort finnar på ryggen för kvinnor

Finnar är ett stort problem för många, men kanske extra besvärande för kvinnor ibland. Kvinnor som då och då bär kläder som visar delar av ryggen, det kan ju vara t ex klänningar och toppar med bara tunna axelband. Då kan nog de flesta förstå att det inte känns bekvämt att veta att man har otäcka finnar på ryggen. Här läser du om finnar på ryggen för män.

Ibland kan det vara så illa att finnarna gör ont, och det händer också att de går sönder och ger fula fläckar på kläderna. Finnar är som sagt ett stort problem och det är självklart att man gör allt för att få bort dem.

5 tips för att få bort finnar för kvinnor

Besväras du av finnar finns det några saker du kan tänka på. Här kommer 5 enkla tips som du kan följa på din väg till en fin och slät rygg.

Bomullskläder

Bomullskläder är det bästa. Bomull andas vilket är bra för huden. Finnar trivs när det är instängt och svettigt, så därför ska vi undvika detta. Låt kläderna gärna sitta lite löst så att luft kan komma in.

Rengör din BH ofta

Rengör din BH ofta. Man kanske inte tror det, men en otvättad BH är rena bakteriehärden. En BH sitter ju tajt och därunder kan bakterier frodas rejält. Ha flera BH:ar hemma så du har att byta med, och tvätta dem ofta.

Sätt upp ditt långa hår

Sätt upp långt hår. Har du långt hår kan du sätta upp det emellanåt. Ett långt hår som ligger mot nacken och ryggen gör det varmt och gott för finnarna. Sätt alltså upp håret så ofta du kan, och det är extra viktigt när håret är blött efter bad och dusch.

Prova nytt tvättmedel

Prova med nytt tvättmedel. Har du känslig hud och använder tvättmedel med stark doft kan detta göra huden ännu känsligare. Det kan i sin tur göra så att du får fler finnar.

Kroppen vill skydda mot det starka ämnet i doften, och producerar då mer fett som skydd, och mer finnar uppstår. Prova med ett parfymfritt tvättmedel. Det finns även allergitestade tvättmedel och sköljmedel.

Duscha vid träning

Duscha direkt efter din träning. När du är svettig efter träningen ska du så fort som möjligt duscha av dig svett och smuts. Annars börjar bakterier växa till sig och finnarna kommer som på beställning. Efter duschen torkar du dig med en ren handduk, och sedan på med rena och fräscha kläder.

Följer du dessa tips har du kommit en bra bit på vägen till en fin och slät rygg utan finnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *