Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Skrubba din hud ren – Ansiktsskrubb

Att skrubba huden ren

Vi män har något grövre hud än vad kvinnor har och detta för med sig att vi då även har lite större porer. Därför är det viktigt att vi gör en storrengöring av huden ibland. Man kan säga att 1-2 gånger i veckan är det bästa. Du ska absolut inte göra det varje dag, det skadar och sliter på huden istället.

ansiktsskrubb

Vad är det då du ska göra?

Du ska använda en skrubbkräm. Den gör så att huden blir ren på djupet, blodcirkulationen kommer igång och du får en fräsch och välvårdad hud. Det finns många bra skrubbkrämer att välja på, beroende på vilken hudtyp du har.

Har du fet hud ska du använda en något grövre kräm. Denna ska du inte heller använda för ofta, det sliter i onödan. Det finns krämer med AHA-syror, de är väldigt effektiva mot acne.

Har du däremot känslig hud ska du använda en mild och len skrubbkräm. Här kan du titta särskilt efter masserande jojobakulor, en riktigt skön skrubb för just den ömtåliga huden.

När du ska tvätta dig med en skrubbkräm ska du helt enkelt bara massera i cirklar över huden ca 1-2 minuter. Var lätt på handen och ta inte i för hårt. Efteråt sköljer du bara av med vatten riktigt ordentligt så inga rester blir kvar.

Grundlig ansiktsrengöring

Vill du göra en ännu grundligare rengöring kan du passa på att lägga en lermask nu när porerna är öppna. Då blir masken så mycket effektivare. Lägg på masken på ansiktet och låt torka helt. Sedan sköljer du noga med vatten. Lägg till sist på en skön fuktighetskräm för just din hudtyp.

Efter en sådan här avkopplande och härlig behandling kommer både du och din hud att känna er som nya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *