Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Vad är ansiktszonterapi?

Man får ansiktszonterapi

Här på manly.se är vi intresserade av olika sätt som man kan använda för att må bättre både på utsidan av kroppen och på insidan. Ansiktszonterapi är en ny spännande, unik behandlingsmetod, där man behandlar grundorsaken till olika besvär. Ansiktszonterapi är en blandning av flera olika traditionella behandlingsmetoder, så som zonterapi, akupunktur, reflexologi, kinesiologi, massage m.m.

Neurologi är en stor del av ansiktszonterapin.

Med Ansiktszonterapi kommer man åt “vrår” i hjärnan som man inte kommer åt med andra alternativa behandlingsmetoder. Terapeuten arbetar med att stimulera de olika nervändarna i ansiktet, vilket innebär att impulserna når hjärnan väldigt snabbt.

Förutom en helhetsbehandling för kroppen, så är ansiktszonterapi även en skönhetsbehandling, genom att den befrämjar blodcirkulationen i ansiktet så att huden blir fräschare och rynkor motverkas. Det blir ett naturligt lyft i ansiktet! Behandlingen upplevs som en bestämd massage, både avslappnande och stimulerande på samma gång.

Ansiktszonterapin kom till Sverige år 2001

Grundaren Lone Sörensen Lopez heter kvinnan som efter många års arbete kom fram till detta sammansatta system. År 2001 belönades hon, som enda terapeut i världen, med 3 utmärkelser av en underorganisation till WHO för sitt arbete. Samma år blev hennes metod erkänd av den Danska statens behandlingscenter för hjärnskadade. År 2003 inleddes med initiativ av Rikshospitalet i Köpenhamn ett forskningsprojekt om metodens effekter.

Varför ansiktszonterapi?

Genom att enbart behandla ansiktet får du en helhetsbehandling där alla kroppens organ, muskler, hormonsystem och nervsystem behandlas. Här letar man efter grundorsaken till varför problem i kroppen har uppstått. Metoden hjälper allt från depression, utmattningssymptom, mage-tarmproblem olika hormonella obalanser, neurologiska problem som ADHD och tillstånd inom autismspektra området, fysiska och psykiska besvär m.m

Behandlingen går ut på att finna obalanser i kroppen och sätta igång kroppens egna självläkningsprocesser.

Så arbetar terapeuten

Terapeuten identifierar kroppens ursprungsobalans, genom depåer under huden i ansiktet, och arbetar för att komma till rätta med grundorsaken via Lone Sörensens neurologiska scheman. Terapeuten arbetar med massage och tryck i ansiktet och på kraniet, och stimulerar reflexzoner samt nerv-, blod- och meridiansystemen.

Behandlingens utgångspunkt i grundorsaken skapar förutsättningar till långsiktig god hälsa! Vill man inte själv prova på denna form av behandling för olika sorters åkommor, så finns ju alltid traditionella metoder och behandlingar att ta hjälp av.

Här inne på manly.se försöker vi hjälpa folk med deras problem på olika sätt. Vi saluför ju en stor mängd produkter som verkligen kan hjälpa folk i deras vardag. Allt för att du skall må bra både på utsidan och på insidan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *