Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Skäggvård – Bästa skäggvård – Tips och råd

En mn som kammar sitt skägg

Bästa tips på bra skäggvård

Denna artikel är en informell guide om hur du vårdar ditt skägg. Tipsen i artikeln bör betraktas som förslag eller riktlinjer som är bra att ha i åtanke. Artikeln riktar sig till dig som redan har odlat skägg. I artikeln Att odla skägg så kan du läsa om hur du odlar ditt skägg på ett bra sätt. Skägg är coolt och snyggt om man vårdar det rätt.

Guide för ditt skägg

Det är riktigt många män som numera bär ett snyggt skägg och det är riktigt kul tycker vi här inne på manly.se. Vi skulle ju helst se att alla hade ett snyggt stort coolt skägg som de kunde vårda. Det ger manlighet med ett bra skägg och vård av det visar att man bryr sig om sig själv och sitt utseende.

Trimma ditt skägg för bästa skäggvård

Vissa rekommenderar att du ska låta ett proffs ta hand om detta, andra låter inte över huvudtaget inte någon annan komma nära sina skägg med sax eller trimmers. Om du ska trimma skägget, så är det viktigt att du har de rätta verktygen. Du måste bestämma dig för om du vill trimma med sax eller med en skäggtrimmer. Här nedan i artikeln får du bra tips och råd på vad du kan tänkas använda för speciella verktyg och tillbehör för att få till den bästa skäggvården.

En riktig Barbersax

Skääg- och mustaschsax

Om du bestämmer dig för att i första hand trimma med sax, överväg då att köpa en professionell barberarsax. Om du överväger att använda en skäggtrimmer kan kanske en uppladdningar och sladdlös modell vara ett bra val. Du bör också ha en bra och bredtandad kam. För mustaschen vill du nog ha en mer fintandad kam. Vissa specialbutiker säljer små mustaschkammar.

Se till att du är noga med att trimma ditt skägg på ett bra sätt. Oavsett om du väljer en barbersax eller trimmer. Det går verkligen att få stil och finess på skägget oavsett vad du väljer för verktyg att arbeta med. det viktiga är att du använder dem rätt och att du är försiktig när du trimmar.

Trimma skägg med rätt spegel

En bra väggspegel med tillräcklig storlek är oftast nödvändigt. Du kan också använda en förstoringsspegel och eventuellt en tre-vägs spegel. Du ska inte trimma ett vått skägg eller mustasch. Vått hår är längre. När det torkar finns det risk att du upptäcker att du har trimmat för mycket.

Var noggrann och trimma ditt skägg under fullt fokus. Stressa inte. Då blir din skäggvård sämre. Ta dig tid att trimma med precision och omtanke. Då blir det bäst!

Kamma ditt skägg för bästa skäggvård

Om du använder kam och sax: Kamma igenom skägget och klipp håret på utsidan av kammen. Det kommer att krävas lite övning för att fullända denna teknik. Det är bättre att klippa för lite än än att klippa för mycket. För att bidra till att upprätthålla en balans mellan de två sidorna av ansiktet, kan det vara lämpligt att börja nära örat på ena sidan och trimma ner till hakan. Upprepa sedan på den andra sidan.

Skäggkam i lönn

Skäggtrimmers levereras nästan alltid med ett justerbart och avtagbart trimhuvud. Genom att justera positionen för trimhuvudet kontrollerar du hur kort du kommer att trimma skägget. Se instruktionerna som medföljer din trimmer för mer information. Tills du har lärt dig att bemästra användningen av trimmern så är det bästa att ställa in den för längre skägg, så att du inte klipper för kort.

Var noga med att rengöra den och ha den på ett bra ställe, så du snabbt kommer åt den när du skall trimma nästa gång. En bra och säker skäggtrimmer kan många gånger vara den där räddaren i nöden man så hett eftertraktar. Att trimma skägget är enkelt och går oftast relativt snabbt när man fått till tekniken på rätt sätt. Med rätt trimmer så kan du få till de där snygga kanterna och välja en bra längd på ditt skägg. Oavsett om du väljer lång eller kort längd på ditt skägg.

Mustaschvård – Vårda din mustasch

Trimma din mustasch genom att först kamma den rakt ner. Använd sedan antingen en skäggtrimmer eller en sax. Börja i mitten och trimma först mot en sida av munnen, sedan mot den andra. Normalt sett bör du inte raka eller trimma toppen av mustaschen. Det ser oftast bäst ut om du låter den växa ända upp till näsan.

Trimma skägget för bästa skäggvård

När du har trimmat skägget och mustaschen så ska du trimma formen på ditt skägg. Använd en skäggtrimmer med det justerbara trimhuvudet borttaget (var försiktig) för att hålla nacklinjen av ditt skägg väldefinierad. Alternativt kan du försiktigt raka nedre delen av halsen för att bibehålla nacklinjen för ditt skägg. Diverse herrelösa hår kan tas bort med en trimhyvel. Att plocka dem rekommenderas inte.

Hålla skägget rent

Tvätta och schamponera ditt skägg regelbundet precis som du gör med ditt hår. Ett milt schampo är skonsammare för din hud. Efter schamponeringen kan du använda ett balsam. Var noga med att skölja ur skägget ordentligt. Sköljer du inte tillräckligt kan det leda till fjällning. Eftersom skägghår är så grova så kommer balsam har mindre effekt på skägget än det har på huvudhåret.

Ledorden för en bra skäggvård är att du verkligen lägger ner lite tid på ditt skägg och vården av det. Slarva inte. Har du ett snyggt stort eller litet skägg, så kommer du att synas extra mycket och folk kommer att vilja se närmare på det samt du kommer alla former av beröm och fina tillrop om du vårdar ditt skägg på bästa sätt.

Att hålla sitt skägg rent och snyggt är en bra början till att få det där snyggaste skägget. Det finns inga genvägar. Håll det rent och snyggt genom att att använda ett bra schampo.

Torka skägget

Men ett balsam kommer dock fortfarande att bidra till att göra att ditt skägg känns mjukare. Klappa sedan försiktigt och torka ditt skägg torrt med en handduk. Att blåsa skägget torrt är egentligen inte nödvändigt och det kan vara påfrestande för din hud. Kamma sedan ditt skägg och din mustasch med en bredtandad kam så att du får bort eventuella tovor. Alternativt kan du avsluta med en borste.

Skäggvård är enkelt

Skäggvård är inte svårt, men det är lång ifrån alla med skägg som verkligen tar hand om sitt skägg. Många slarvar och är egentligen helt omedvetna om hur snygga deras skägg kan bli. Se till att du blir en vinnare med ett snyggt, rent och vackert skägg. Det är du värd!

Det är många män som har odlat fram ett snyggt skägg och sedan tar hand om det, som verkligen får massa med fina kommentarer och glada tillrop när de visar sig ute bland folk. Går du på en fest och har ett coolt snyggt skägg, så kommer du absolut att få kommentarer av den bästa sort kan jag lova. Se bara till att du sköter ditt skägg på ett bra sätt så skall du se att du kommer att vara nöjd med ditt skägg.