Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Acne – Vad är Acne?

Hur får man Acne?

De flesta av oss har någon gång drabbats av acne. Det finns dem som aldrig haft dessa bekymmer med sin hud och så finns det människor som har eller haft stora problem. Man ska komma ihåg att det beror absolut inte på att man är orenlig på något vis. Alla kan drabbas.

Hur får man Acne?

Acne vad är acne

Acne uppstår när talgkörtlarna i huden producerar för mycket fett, även kallat sebum. Porerna täpps igen av detta fett och även av gamla hudceller. Nu börjar bakterierna att bryta ner fettet. Det bildas starka fettsyror som är irriterande för huden. Området blir inflammerat och det är nu acnen uppkommer.

Vart får man vanligast acne?

De vanligaste ställena man får acne på är i ansiktet, fram på bröstet och på ryggen eftersom det är mest talgkörtlar på dessa områden. Tyvärr är det i ansiktet det är som allra vanligast och så även på ryggen. Det är dåliga ställen om man inte vill att det skall synas, men man får arbeta med det man har och försöka att förebygga acne och behandla den man redan har, om man har acne.

Vad är pormaskar?

Det är en liten ansamling i porerna som består av talg, cellrester och förhårdnader. Den s k öppna pormasken syns som en liten svart prick i huden. Det svarta består av pigment. Dessa pormaskar utvecklas mycket sällan till acne eftersom de inte är igentäppta.

Pormaskar

Den stängda pormasken leder däremot ofta till acne. Den är helt stängd och det finns ingen väg ut för fettet. Acne är en hormonell rubbning och det är därför så många tonåringar råkar ut för detta.

Det är inte vetenskapligt bevisat att acne uppstår i samband när man äter viss mat. Men det finns många som säger att de får acne när de äter t ex choklad eller ost. Även alkohol och vissa grönsaker sägs utlösa acne.

Lider du av acne finns det många bra produkter som kan hjälpa och som dessutom förebygger uppkomsten av nya. Komihåg att inte ta för mycket på det utsatta området och att inte klämma hela tiden. Det irriterar bara huden ännu mer.

Skaffa bra rengöringsprodukter som är speciellt för acne. Se till att byta handduk ofta, så de är rena och fräscha.

Detta var lite information om vad acne är och vad du kan göra för att förebygga detta.

Förebygg så slipper du mycket acne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *