Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

After shave – pricken över i:et på din rakning

När du läser ordet after shave föreställer du dig kanske en äldre man som stänker något parfymliknande i sitt nyrakade ansikte och ojar sig över att det svider – men after shave är så mycket mer än så. Det finns en mängd olika after shave-produkter på marknaden att välja mellan idag. Den parfymliknande modellen finns fortfarande kvar och bör enligt mig aldrig användas i ansiktet efter rakning då det är som att strö salt i ett sår – det gör bara ont och fyller absolut ingen funktion.

En modernare after shave är en kräm eller balm som används för att återställa huden efter rakning. Den verkar lugnande, skyddande, återfuktande och mjukgörande. En del, exempelvis Edwin Jagger Sandalwood Natural After Shave Lotion, verkar även antibakteriellt för att minimera uppkomsten av bland annat rakfinnar.

Hur gör jag?

När du rakat dig färdigt sköljer du ditt ansikte, helst med kallt vatten eftersom det verkar lugnande och sammandragande på huden, och baddar det torrt med en ren handduk. Ta sedan din after shave-produkt i mängd motsvarande en ärta, stryk försiktigt produkten på huden och låt torka.