Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!
Fynda bland över 25 000 produkter för manlig skönhetsvård!

Åldrad hud – Vad är åldrad hud?

Åldrad hud drabbas alla av

När man börjar bli lite äldre brukar det visa sig på huden genom att den blir lite slappare och rynkorna börjar komma smygande. Åldrad hud får alla. Detta beror på att det ämne som finns i huden, kollagen, som gör huden elastisk, försvagas ju äldre man blir. Man får rynkor och huden är inte lika spänstig, som när man var yngre.

Huden kan också bli lite grövre pga att döda hudceller finns kvar. Även solning i solarium gör så att huden åldras i förtid, och att risken för skador då ökar. Solariesolning ger alltså åldrad hud i förtid kan man säga. Du skall skydda din hud med riktigt bra hudvårdsprodukter och förebygga åldrande av din hud.

Åldrad hud

Det är så viktigt att sköta om huden nu. Det finns många bra produkter som är anpassade för åldrad och skadad hud, s k anti-age produkter. De innehåller bl a antioxidanter, riktiga välgörare för huden.

Det finns även produkter som innehåller AHA-syror. Dessa hjälper till att släta ut huden

Här kommer några tips på hur du tar hand om din åldrande hud

Morgon och kväll tvättas ansiktet med en rengöring för normal till torr hud. Runt ögonen smörjer du försiktigt in en ögonkräm. Den stramar till den känsliga huden. En vanlig fuktighetskräm blir för tung och gör att man kan bli lite svälld.

Lägg på en bra anti-age fuktighetskräm som hjälper till att släta ut huden.

1 gång i veckan gör du en ansikts-peeling. Den tar bort döda hudceller och hjälper dessutom till att din fuktkräm lättare tas upp av huden. Köp en riktigt bra peeling här.

En skön ansiktsmask 1 gång i veckan är som en riktig vitaminkick för huden. Den är djuprengörande och ger behövlig näring till huden. Det är ett måste med solskyddsfaktor när du är i solen. Den skyddar helt enkelt din hud mot solens starka strålar.

Ta hand om din hud i ansiktet,det är ju ett ställe som är väldigt utsatt. Det är viktigt att sköta om den på bästa tänkbara vis. Hur väl vi än sköter om vår hud, kommer vi att märka av våra rynkor. De visar trots allt att vi levt. Som min gamla mormor sade när hon tittade på sig själv i spegeln; Ja, det här är mitt liv.

Som sagt:

Ta hand om din åldrade hud på bästa sätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *